Ολοκαύτωμα ονομάστηκε η γενοκτονία διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών κα ι πολιτικών ομάδων της Ευρώπης και της Βορείου Αφρικής, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια άνθρωποι εξοντώθηκαν, χωρίς οίκτο, στα τρομερά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Από το 1941 μέχρι το 1945, με την καθοδήγηση του πανίσχυρου Χάινριχ Χίμλερ, υπαρχηγού του Χίτλερ και διοικητή των ταγμάτων Ες Ες (SS), σακατεύτηκαν ή εξοντώθηκαν πάνω από 7.000 αθώοι άνθρωποι σε φρικιαστικά πειράματα, που υπερβαίνουν τους κανόνες όχι μόνο της ηθικής, αλλά και της ίδιας της λογικής.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία λειτούργησαν ως κολαστήρια αθώων ψυχών, προκαλούν και σήμερα τρόμο, ακόμη και με την απλή αναφορά του ονόματός τους: Άουσβιτς-Μπιρκενάου, Νταχάου, Σασενχάουζεν, Νατζβάιλερ, Ρέϊβενσμπρουκ, Μπούχενβαλντ.
΄΄Ο θάνατος των «Ουντερμένσεν» (υπανθρώπων) έπρεπε να είναι αργός, βασανιστικός, επίπονος. Η πάγια τακτική των Ναζί στα στρατόπεδα αυτά ήταν η εξαθλίωση και η υπέρτατη σωματική καταπόνηση των κρατουμένων και έπειτα τα βασανιστήρια και ο θάνατος.΄΄

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Τα σατανικά μυαλά των Ναζί είχαν οργανώσει με επιμέλεια περίπου 70 ιατρικά πειράματα, για να διερευνήσουν διάφορα θέματα που είχαν σχέση με τη βελτίωση των στρατιωτικών συνθηκών, την εκκαθάριση ολόκληρων πληθυσμών, τη δημιουργία της ΄΄Αρίας΄΄ φυλής, αλλά και την εκπλήρωση ορισμένων σχιζοφρενικών οραμάτων των αρρωστημένων εγκεφάλων τους. Στα ΄΄ερευνητικά΄΄ αυτά προγράμματα εργάστηκαν πάνω από 200 Γερμανοί γιατροί και ερευνητές από μεγάλα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία συγκέντρωναν και ανέλυαν τα αποτελέσματα.

΄΄Στο τέλος κάθε μέρας η λέξη θάνατος ακουγόταν περισσότερο από κάθε άλλη στ’ αυτιά των κρατουμένων. Η λέξη ζωή μέσα σ’ ένα τέτοιο χώρο φάνταζε ουτοπία. Αυτό γιατί είχαν συνηθίσει να βλέπουν άλλους αιχμάλωτους να σκοτώνονται σε αγέλες σαν ζώα, αλλά και ν’ ακούν τις απεγνωσμένες κραυγές αυτών που πήγαιναν προς τους θαλάμους αερίων ή τα κρεματόρια.΄΄

ΤεχνικEς καταψυξης - ΕπιβIωση στο κρYο
Στα πειράματα αυτά γινόταν εξομοίωση των συνθηκών που επικρατούσαν στο Ανατολικό μέτωπο, όπου χιλιάδες Γερμανοί στρατιώτες πέθαιναν από το κρύο ή ακρωτηριάζονταν από τα κρυοπαγήματα. Αρχικά οι δύστυχοι κρατούμενοι καταψύχονταν, είτε σε δεξαμενές με παγωμένο νερό και κομμάτια πάγου, είτε βγάζοντάς τους γυμνούς έξω από τα στρατόπεδα, όπου η θερμοκρασία ήταν πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Τα θύματα ήταν συνήθως νέοι και υγιείς Εβραίοι ή Ρώσοι. Αφού βυθίζονταν στο παγωμένο νερό, μετρούνταν συνεχώς η θερμοκρασία του σώματός τους. Οι κρατούμενοι με το πέρασμα του χρόνου άρχιζαν να χάνουν τη συνείδησή τους και στο τέλος πέθαιναν με φρικτούς πόνους, όταν η εσωτερική τους θερμοκρασία πλησίαζε τους 25 βαθμούς Κελσίου.
΄΄Σε ένα από τα πειράματα δύο εύσωμοι Ρώσοι παρουσίασαν εκπληκτική αντοχή στο κρύο, σε σημείο που να διατηρούν τη συνείδησή τους στη θερμοκρασία που οι άλλοι πέθαιναν. Τότε ο κρατούμενος γιατρός που συμμετείχε στο πείραμα ζήτησε δειλά από τον υπεύθυνο Γερμανό γιατρό να τους βγάλει από το παγωμένο μπάνιο. Εκείνος διέταξε να παραμείνουν ακόμη περισσότερο, ώσπου σε λίγη ώρα πέθαναν ουρλιάζοντας από τους πόνους!΄΄

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΥΞΗΣ
Στις τεχνικές αυτές μελετούνταν οι τρόποι απόψυξης των παγωμένων σωμάτων, ώστε να εφαρμοστούν στο ρωσικό μέτωπο, καθώς και στις περιπτώσεις που οι πιλότοι ή τα πληρώματα των πλοίων κατέληγαν στην παγωμένη θάλασσα μετά την κατάρριψη των αεροπλάνων ή τη βύθιση των πλοίων τους. Οι μέθοδοι απόψυξης δεν υστερούσαν σε τρόμο από αυτές της κατάψυξης:
Βύθιση σε ζεστό νερό. Οι κρατούμενοι, αφού πάγωναν σε σημείο απώλειας συνείδησης, βυθίζονταν σε δεξαμενές με ζεστό νερό αυξανόμενης θερμοκρασίας. Οι περισσότεροι πέθαιναν από το σοκ της μεγάλης θερμοκρασιακής αλλαγής.
Απόψυξη με ανθρώπινα κορμιά. Οι κρατούμενες γυμνώνονταν και διατάζονταν να αγκαλιάζουν τα παγωμένα θύματα, ώσπου να τα ζεστάνουν με τη θερμότητα του σώματός τους, γεγονός που αποδεικνύονταν τρομερά επώδυνο.
Χορήγηση καυτών υγρών. Χορηγούνταν βίαια καυτό νερό, σε κατάσταση βρασμού, με σωλήνες στο στομάχι, την ουροδόχο κύστη και το έντερο. Από αυτό το πείραμα λέγεται ότι δεν επιβίωσε κανένας κρατούμενος.

ΕπιβIωση με μεγAλα Yψη – θαλαμοσ ατμοσφαιρικHς πIεσης
Επιχειρήθηκε να βρεθεί το μέγιστο ύψος που θα μπορούσαν να επιβιώσουν και να είναι αξιόμαχοι οι πιλότοι της Γερμανικής πολεμικής αεροπορίας (Λουφτβάφε). Για το σκοπό οι σχεδιαστές των πειραμάτων προμηθεύτηκαν από τη Λουφτβάφε ειδικό θάλαμο χαμηλής πίεσης, στον οποίο κανονικά εκπαιδεύονταν οι πιλότοι τους, στον οποίο μειωνόταν σταδιακά το οξυγόνο, αναπαριστώντας τις συνθήκες που υπάρχουν μέχρι και πάνω από τα 68.000 πόδια (20 χιλιόμετρα) στην ατμόσφαιρα. Πολλές φορές, μάλιστα, οι γιατροί άνοιγαν το κρανίο ή το θώρακα των θυμάτων, όσο ήταν ακόμη ζωντανοί, με σκοπό να παρατηρήσουν αν η έλλειψη οξυγόνου προκαλεί το σχηματισμό φυσαλίδων, γεγονός που αποδεικνύονταν μετά από βύθιση του θύματος σε δεξαμενή νερού. Συχνά οι κρατούμενοι πέθαιναν με κυριολεκτική ΄΄έκρηξη΄΄ των πνευμόνων τους στο θάλαμο αποσυμπίεσης, ενώ όσοι γλίτωναν, εκτελούνταν στο τέλος του πειράματος.
΄΄Ένας κρατούμενος, για να αποφύγει τον αργό και φρικτό θάνατο από ασφυξία στο θάλαμο χαμηλής πίεσης, πήρε φόρα και χτύπησε το κεφάλι του με δύναμη στον τοίχο, ανοίγοντάς το στη μέση, χαρίζοντας έτσι στον εαυτό του ένα τελευταίο πολύτιμο δώρο, ένα αξιοπρεπή θάνατο.΄΄

ΜOλυΣΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕς
Υγιείς κρατούμενοι μολύνονταν από εκχυλίσματα αδένων κουνουπιών και προσβάλλονταν από ελονοσία, ενώ οι Γερμανοί γιατροί με αυτοσχέδιους τρόπους προκαλούσαν σε άλλους φυματίωση, κίτρινο πυρετό, χολέρα, τύφο, ελονοσία, ηπατίτιδα, ευλογιά, διφθερίτιδα ή χολέρα. Σε όλες αυτές τις καταστάσεις δοκιμάζονταν δεκάδες φάρμακα και εμβόλια, τις περισσότερες φορές με θανατηφόρα κατάληξη.

ΓενετικA πειρAματα
Πραγματοποιούνταν με απίστευτη αγριότητα, κυρίως σε διδύμους, από τον Γιόζεφ Μένγκελε, γιατρό των ταγμάτων Eς Ες. Είχαν ως στόχο τη μελέτη των γενετικών γνωρισμάτων, τη δημιουργία της Αρίας φυλής και κυρίως την ικανοποίηση της σαδιστικής αλαζονείας του Μένγκελε . (Τα πειράματα γενετικής αναλύθηκαν σε προηγούμενο άρθρο, Χανιώτικα Νέα, 22-1-2007).
΄΄Ένα παγωμένο πρωϊνό του 1943 ο σατανικός Μένγκελε ξεχώρισε ένα ζευγάρι 18χρονων Ούγγρων αιχμαλώτων που ήταν ‘’εξαιρετικά όμορφοι και γυμνασμένοι’’. Στην αρχή εξετάστηκε και μετρήθηκε αναλυτικά το σώμα τους για μέρες, πάρθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες και υποβλήθηκαν σε δεκάδες ακτινογραφίες. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σωλήνες από το στόμα που έφταναν στους πνεύμονες και χορηγήθηκε άγνωστο αέριο που τους προκάλεσε αποπνικτικό βήχα και εξαγωγή υγρού, το οποίο συλλέχθηκε για εξέταση. Ένα πρωί βουτήχτηκαν σε δεξαμενή με καυτό νερό πολλές φορές, ώσπου έπεσαν όλες οι τρίχες του σώματος και στάλθηκαν για μελέτη. Τις επόμενες μέρες πάρθηκαν κομμάτια ιστών από τους νεφρούς, τον προστάτη και τους πνεύμονες, με ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, χωρίς καμία αναισθησία. Οι δίδυμοι ούρλιαζαν τόσο δυνατά, ώστε ο Μένγκελε διέταξε να τους κλείσουν το στόμα με πανιά. Μετά από εβδομάδες δεκάδων φρικτών πειραμάτων, οι νέοι οδηγήθηκαν σε τραπέζι ανατομίας, όπου θανατώθηκαν με ένεση χλωροφορμίου στην καρδιά. Όλα τα όργανά τους αφαιρέθηκαν και στάλθηκαν για εξέταση στο Ινστιτούτο Κληρονομικότητας, Βιολογίας και Φυλετικής Υγιεινής στο Βερολίνο.΄΄

ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ
Επιχειρήθηκε η επινόηση μεθόδων μαζικής στείρωσης δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ώστε να μην μπορούν να τεκνοποιήσουν και να επιμολύνουν, όπως πίστευαν οι Ναζί, την Αρία φυλή. Με διάφορες μεθόδους στειρώθηκαν στη ναζιστική Γερμανία πάνω από 400.000 άτομα, τις περισσότερες φορές με ένεση τοξικών ή καυστικών ουσιών στη μήτρα και τις ωοθήκες, οι οποίες προκαλούσαν τρομερό πόνο και αιμορραγία. Στους άνδρες η στείρωση επιτυγχάνονταν με ακτινοβόληση με μεγάλες δόσεις ακτινών Χ. Σε όλες τις περιπτώσεις τα εσωτερικά και εξωτερικά γεννητικά όργανα αφαιρούνταν βίαια και στέλνονταν στο Βερολίνο για περαιτέρω μελέτη της αποτελεσματικότητας των σαδιστικών αυτών μεθόδων.
΄΄Κάποτε ο Χίμλερ ρώτησε τον καθηγητή Κλάουμπεργκ, υπεύθυνο των σχετικών προγραμμάτων, σε πόσο χρόνο θα μπορούσε να στειρώσει 1.000 γυναίκες. Εκείνος απάντησε ότι ένας γιατρός με δέκα βοηθούς, θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία σε μια μόνο μέρα΄΄.

ΚατAποση θαλασσινοY νεροY
Τα πειράματα σχεδιάζονταν για να μελετηθούν οι τρόποι που θα γινόταν το νερό της θάλασσας πόσιμο, ώστε να χρησιμοποιείται από τα πληρώματα των πλοίων. Για το σκοπό αυτό τα θύματα δεν έτρωγαν τίποτα για πολλές μέρες και στη συνέχεια τους χορηγούνταν με σωλήνα στο στομάχι μεγάλες ποσότητες θαλασσινού νερού, το οποίο περιείχε διάφορες χημικές ουσίες που κάλυπταν τη γεύση του αλατιού. Επίσης, μελετούνταν και καταγράφονταν οι βλάβες που προκαλούνται στον οργανισμό από την κατάποσή του.
΄΄Μετά από πολλές μέρες πλήρους στέρησης τροφής και αφυδάτωσης του οργανισμού τους, δυο έφηβοι τσιγγάνοι από την Πολωνία αναγκάστηκαν να γλείφουν σαν σκυλιά το βρώμικο πάτωμα, για να ρουφήξουν τις ελάχιστες σταγόνες νερού που τους έριξαν, για να διασκεδάσουν, οι σατανικοί Γερμανοί γιατροί.΄΄

ΧορHγηση δηλητηρIων
Διάφορα δηλητήρια έμπαιναν στις σούπες που έτρωγαν οι κρατούμενοι, χωρίς βέβαια να το γνωρίζουν. Στη συνέχεια όσοι από αυτούς δεν πέθαιναν, τους θανάτωναν με ένεση χλωροφορμίου, ώστε να γίνουν νεκροτομές και να μελετηθεί η έκταση των ζημιών στα εσωτερικά τους όργανα. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα πειράματα δολοφονίας κρατουμένων με όπλα που περιείχαν δηλητηριασμένες σφαίρες.
΄΄Το 1943 ανοίγοντας ένα θάλαμο αερίων, ένας κρατούμενος γιατρός είδε για πρώτη φορά ένα κοριτσάκι να είναι ζωντανό. Ήταν καλυμμένο με δεκάδες πτώματα και πιστεύεται ότι επέζησε επειδή ακουμπούσε το πρόσωπό της στο υγρό πάτωμα (το δηλητηριώδες αέριο Ζικλόν-Β απενεργοποιείται στο νερό). Προσπάθησε αμέσως να το συνεφέρει. Του έκανε μια τονωτική ένεση, το τύλιξε σε μια κουβέρτα και σε λίγη ώρα το παιδί άνοιξε τελείως τα μάτια του και άρχισε να αναπνέει κανονικά. Ο κρατούμενος γιατρός ζήτησε από τον υπεύθυνο του θαλάμου αερίων να αφήσει το κοριτσάκι να ζήσει, αφού έτσι γράφτηκε το πεπρωμένο του. Ο Γερμανός αξιωματικός είπε: ΄΄Εδώ δεν γλιτώνει κανείς΄΄ και εκτέλεσε το παιδί με μια σφαίρα στο κεφάλι…΄΄

ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ
Στα συγκεκριμένα πειράματα οι κρατούμενοι μολύνονταν με βακτηρίδια τετάνου, αεριογόνου γάγγραινας και στρεπτόκοκκου. Σε ανοικτές πληγές που δημιουργούνταν, κόβονταν τα γύρω αγγεία, ώστε να αναπαραχθούν με ακρίβεια τα τραύματα στις μάχες, ενώ στα θύματα γίνονταν χειρουργικές επεμβάσεις κάθε είδους. Στις πληγές αυτές ριχνόταν χώμα, πριονίδι και θρύμματα γυαλιού και στη συνέχεια δοκιμάζονταν διάφορες ουσίες για την επούλωση του τραύματος. Για την μελέτη των τραυμάτων, επίσης, άφηναν γυμνούς τους κρατούμενους στις αυλές και στη συνέχεια αμολούσαν πεινασμένα σκυλιά που έσκιζαν τις σάρκες τους. Όταν, μάλιστα, οι πληγές επουλώνονταν, οι γιατροί τις άνοιγαν και πάλι, για να δοκιμάσουν νέα φάρμακα.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΣΤΩΝ, ΜΥΩΝ, ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
Με χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς αναισθησία, αφαιρούνταν από τους κρατούμενους οστά, μυς ή νεύρα και μεταμοσχεύονταν από τον ένα στον άλλο, με σκοπό να βρεθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης των τραυματισμών των στρατιωτών στις μάχες. Μετά την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τα ρωσικά στρατεύματα το 1945, βρέθηκαν δεκάδες κομμένα άκρα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν ως ΄΄μοσχεύματα΄΄, αλλά και δεκάδες κρανία που επρόκειτο να σταλούν σε ινστιτούτο ανατομίας του Βερολίνου για φυλετικές μετρήσεις και επιστημονικές εργασίες.
΄΄Σε ένα άλλο αποτρόπαιο πείραμα, ο Μένγκελε έραψε μεταξύ τους δύο νεαρούς τσιγγάνους, ενώνοντας τα αγγεία και τα όργανά τους, με σκοπό να δημιουργήσει τεχνητά σιαμαία. Τα θύματα, ούρλιαζαν μέρα και νύχτα από τους φρικτούς πόνους, ώσπου πέθαναν τελικά από γάγγραινα μετά από τρεις μέρες.΄΄

Εκθεση σε ουσIες χημικοY πολEμου
Τα θύματα έμπαιναν σε θαλάμους με χημικά αέρια, όπως το φωσγένιο, ώστε να μελετηθεί η έκταση των ζημιών στο εσωτερικό και εξωτερικό του σώματός τους, καθώς και οι τρόποι αποτελεσματικότερης αντιμετώπισής τους. Επίσης, στα σώματα των κρατουμένων μελετούνταν οι ζημιές που προκαλούνταν από το φώσφορο, που ήταν κύριο συστατικό των εμπρηστικών βομβών της εποχής.

ΠειΡΑματα τεχνητHς γονιμοποIησης
Πραγματοποιούνταν με σκοπό την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας των συζύγων των Γερμανών αξιωματικών. Στις γυναίκες που επιλέγονταν, οι γιατροί έβαζαν άγνωστο μείγμα σπέρματος και χημικών ουσιών στη μήτρα. Πολλές φορές, η ιατρική ομάδα που εκτελούσε αυτά τα πειράματα, έλεγε ψέματα στις γυναίκες, ότι δηλαδή τους χορηγούσε σπέρμα από ζώα και ότι πρόκειται να αναπτυχθεί μέσα τους ένα τέρας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν, πολλές φορές, οι γυναίκες που τους ανακοινώνονταν ότι θα συμμετάσχουν στα πειράματα, να αυτοκτονούν με διάφορους τρόπους.

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Πολλές γυναίκες, μετά τη μεταφορά τους στα στρατόπεδα, σταμάτησαν να έχουν έμμηνη ρύση, ακόμη και σε μικρές ηλικίες, ενώ αντιμετώπιζαν έντονα συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Τα επόμενα χρόνια έγινε γνωστό ότι οι γιατροί έβαζαν στη σούπα τους άγνωστες πειραματικές ουσίες. Επίσης, πολλοί κρατούμενοι προσβλήθηκαν από ασθένειες που δεν μπορούσαν να διαγνωστούν, ακόμη και πολλά χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, γεγονός που αποδίδεται στις ουσίες που έλαβαν με το φαγητό ή με τις δεκάδες ενέσεις που γινόταν πολλά σημεία του σώματός τους.

Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ
Οι περισσότεροι ΄΄επιστήμονες΄΄ που συμμετείχαν στα φρικιαστικά πειράματα σε ανθρώπους κατάφεραν μετά το τέλος του πολέμου να διαφύγουν από την Ευρώπη, συνήθως με πλαστές ταυτότητες του Ερυθρού Σταυρού. Στη δίκη της Νυρεμβέργης, που προσήχθησαν όσοι εγκληματίες πολέμου είχαν συλληφθεί, δικάστηκαν 20 γιατροί και 3 συνεργάτες τους. Από αυτούς 7 εκτελέστηκαν, 9 φυλακίστηκαν και 7 αθωώθηκαν. Πολλοί άλλοι, όμως, είτε διέφυγαν στη Νότια Αμερική, είτε δεν άντεξαν τον φόβο της τιμωρίας και αυτοκτόνησαν με κάψουλες υδροκυανίου, τις οποίες κατά τραγική ειρωνεία, δοκίμαζαν πάνω στα αθώα θύματά τους.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Πολλοί επιζώντες έλεγαν μετά τον πόλεμο: ΄΄Θέλαμε να εξιστορήσουμε αυτά που περάσαμε, αλλά κανένας δεν ήθελε να μας ακούσει΄΄. Είναι βέβαιο ότι οι κοινωνίες της εποχής ήθελαν να ξεχάσουν και να σβήσουν το παρελθόν. Πρέπει, όμως, να ξεχαστούν τα απάνθρωπα εγκλήματα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και να δοθεί άφεση αμαρτιών στην ναζιστική Γερμανία που οργάνωσε και εκτέλεσε αυτή τη θηριωδία; Μπορούν και είναι αποδεκτό οι λαοί να σβήσουν της ιστορία τους; Πρέπει να μείνουν κρυφά όλα αυτά τα εγκλήματα από τα παιδιά και τα εγγόνια όσων εξοντώθηκαν, μόνο και μόνο επειδή προκαλούν τρόμο και αποτροπιασμό;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Σήμερα, ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος συμφωνεί ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να θυμούνται το ολοκαύτωμα, ως μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Οι λιγοστοί επιζώντες που κατάφεραν να γλιτώσουν από τα απάνθρωπα πειράματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αναφέρουν ότι οι κραυγές των δύστυχων ‘’πειραματοζώων’’ των Ναζί δεν έπαψαν ποτέ να ηχούν στα αυτιά τους. Οι κραυγές αυτές, όμως, θα πρέπει να φτάσουν και στα δικά μας αυτιά, ώστε, όσο περνάει από τα χέρια μας, να μην επιτρέψουμε ποτέ πια να επωαστούν οι συνθήκες που οδήγησαν τον άνθρωπο στο σημείο να εκφράσει τα πιο άγρια και αιμοβόρα ένστικτά του.
Την καλύτερη απάντηση, γροθιά στην απαξίωση και τη λησμονιά του ανθρώπινου πόνου, έδωσε μετά τον πόλεμο ένας από τους ελάχιστους πρώην κρατούμενους που είχε μείνει παράλυτος από τα πειράματα των Ναζί, όταν του ζήτησε η γυναίκα του να σβήσει με πλαστική εγχείρηση το τατουάζ που είχε στο χέρι του από το στρατόπεδο Άουσβιτς: ‘’Καλύτερα να κόψω το χέρι μου’’ ψέλλισε με λυγμούς… Πηγή: Γιάννης Στεφανογιάννης © ''Χανιώτικα Νέα'', 7-2-2007

47 Σχόλια - Παρατηρήσεις:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΩΡΗΣΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ.ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΚΕΛΕ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ.ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΓΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ... ΕΙΘΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε ζωα!!!ποσο μα...κες ειστε που πιστευεται τα ψεματα των βρωμοεβραιων!σκεφτειτε μονο τι παιζεται πισω απο ολο αυτο σε οτι αφορα τουσ εβραιους...τιποτα δεν εχει αποδειχθει και το ξερουν πολυ καλα ολοι αυτοι που επλασαν αυτες τις γελοιοτητεσ για να κανουν τον κοσμο να τουσ λυπηθει!ζητω ο ΧΙΤΛΕΡ και οι ναζι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΣΑΓΟΓΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ

Ανώνυμος είπε...

για ονομα της παναγιας ανατριχιασα και μονο που τα διαβασα πρεπει να ηταν πολυ διεστραμενα μυαλα οι γερμανοι εχω επισκευθει τα νταχαου αλλα αυτη την εκδοχη δεν την ηξερα λυπαμε αυτους που πιστευουν οτι ο χιτλερ ηταν ηρωας ενα σκουπιδι ηταν και κατι λιγοτερο απο σκουπιδι αφου και ο ιδιος ηταν απο εβραιους γονεις και τους εκαψε στα καμινια οσο για τον φιλο που λει οτι τιποα δεν εχει αποδηχτει εγω ειδα τα καμινια και τους θαλαμους αεριων με τα ματια μου ακομα και σκελετους ...φιλε να βλεπουμε και μετα να εχουμε γνωμη...

Ανώνυμος είπε...

απο μεγαλη περιεργεια αυτο τον καιρο διαβαζω το ''αγων μου'' του χιτλερ. οταν υπαρχουν αρρωστημενοι ανθρωποι υπαρχουν και αρρωστημενες καταστασεις. Σε καθε εποχη και για παντα!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτός που δεν πιστεύει ότι έγιναν οι θηριωδείες,αν ήταν η μάνα του σε στρατόπεδο,θα το πίστευε;

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορουσα να βρω μαρτυριες Εβραιων ή Γερμανων στρατιωτων που να μαρτυρουν αυτα τα γεγονοτα στο διαδικτυιο; Παρακαλω εαν καποιος γνωριζει καποια ιστοσελιδα σχετικη με τετοιες μαρτυριεσς να μου στειλει το link στο e-mail m.toubanaki@yahoo.gr ευχαριστω.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία στο διαδίκτυο. Δοκιμάστε να αναζητήσετε στο Google με τις παρακάτω λέξεις ''human experiments nazi'' και στη συνέχεια με Links από σελίδα σε σελίδα θα βρείτε πολλά χρήσιμα πράγματα, όπως είναι οι μαρτυρίες Εβραίων ή άλλων επιζώντων.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον.ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥς ΚΩΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΕ 50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΑΠΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ....Ασ μην ξεχασω να πω οτι ΠΑΝΩ σε αυτα ΤΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΒΑΣΙΖΕΤΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΛΑΑΝΑΦΕΡΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟς ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΜΥΑΛΟ.....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε/φίλη. Δεν είπε κανείς ότι δεν έκαναν εγκλήματα και οι Ρώσοι ή και οι υπόλοιποι σύμμαχοι. Το άρθρο μου αυτό απλά αναφέρεται μόνο στα εγκλήματα των Γερμανών που προκάλεσαν τον πόλεμο και καταδυνάστευσαν, μεταξύ άλλων, και τον ελληνικό λαό, δηλαδή δεν αναφέρεται γενικά στα εγκλήματα πολέμου.

Ανώνυμος είπε...

...makari na mporusan na to dibasun osoi theloun na thewrountai "ANTRWPOI" kai ennow autus pu katakreougoun akoma kai shmera tus ebraious....
mono mia leksh bgainei apo ta xeilh mu
"S E B A S M O S".-

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορα μεγαλε ειναι οτι αυτο δεν το εκαναν για να βασιζεται η σημερινη ιατρικη αλλα για να νικησουνε τον πολεμο,να βοηθησουνε τη αρια φυλη να υπερτερησει και να βρουνε τροπους για να εξαφανισουνε αυτους που θεωρουν κατωτερους.τωρα απλα απο αυτη την κτηνωδια βγαινει το οτι η ιατρικη εμαθε πολλα πραγματα...που ξερεις και εσυ μπορει οταν σε γα...νε να σου αρεσει μετα

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πολυ ευκολο να αμφισβητουμε τοσο σοβαρα και φρικιαστικα εγκληματα πισω απο την ασφαλεια που μας προσφερει ενα κρατος με βαση τη δημοκρατια και την προσωπικη ελευθερια.Ζουμε σε μια ηπειρο που κατα το μεγαλυτερο ποσοστο σεβεται τα παραπανω.Τουλαχιστον αυτοι που θελουν να λογιζονται... ΑΝΘΡΩΠΟΙ!Για μια στιγμη ομως βαλε τον εαυτο σου στη θεση εκεινων που βιωσαν αυτη την...ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ η μαλλον τη δικη σου οικογενεια και παρακολουθησε απο μια γωνια να τους επιβαλλονται ΟΛΑ τα παραπανω.Ειναι πολυ ευκολο να εισαι απολυτος πανω σε τετοια θεματα τη στιγμη που ζεις σε μια εποχη και ενα κρατος που σου προσφερει την ελευθερια του λογου και των κινησεων(ως ενα βαθμο)χωρις να υπαρχουν επιπτωσεις εννοωντας τις επιπτωσεις εκεινης της εποχης.

Δημήτριος είπε...

Ανθρωποι που υμνουν τα εργα του γ ραιχ δεν μπορει παρα να ειναι επικινδυνοι η τουλαχιστον ψυχοπροβληματικοι
μετα αποχρονια αντεληφθην ποσα ευκολα αποδομειται η Εθνικοσοσιαλισιτκη σκεψη

Ανώνυμος είπε...

Μόλις διάβασα το άρθρο και έχω ανατριχιάσει ολόκληρη.Ειναι αποτρόπαια όλα αυτά που γίνονται, είναι ντροπή για την ανθρώπινη ύπαρξη, και φυσικά αναιρεί τελείως την αντίληψη ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από τα ζώα, εξαιτίας της υψηλής του νοημοσύνης. Αυτό για το οποίο λυπάμαι ακόμα περισσότερο όμως είναι ότι, αν και βρίσκομαι στην τελευταία χρονιά του Λυκείου, ούτε λόγος έγινε ποτέ για τους Ναζί,το Άουσβιτς,ή γενικά για το Β παγκόσμιο ΄πόλεμο. Τόσα χρόνια σχολείο, και το μόνο που μας απασχόλησε ήταν το Βυζάντιο, η ρωμαική αυτοκρατορία, η επανάσταση του 21, ο Μέγας Αλέξανδρος.Απαραίτητη μεν ιστορία, αλλά όχι και να επαναλαμβάνεται διαρκώς απο το δημοτικό, στο γυμνάσιο και έπειτα στο λύκειο!Ο 20ος αιώνας ήταν ο πιο αιματοβαμμένος στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν μάθαμε τίποτα για αυτόν. Ούτε καν Α παγκόσμιο δεν διδάχτηκα. Και όσες φορές ρώτησα καθηγητές μου γιατί δεν ασχολούμαστε με τα πρόσφατα, δηλ. με τους παγκόσμιους, τον εμφύλιο μετά, τη δικτατορία, εκείνοι μου απαντούσαν ότι είναι στο τέλος του βιβλίου, ή ότι δεν είναι στην ύλη..Και μετά βγαίνουμε στην κοινωνία και δεν ξέρουμε τίποτα. Ρωτάς τον άλλο, και δεν ξέρει να σου απαντήσει τί είναι το Άουβιτς. Και μετά ο κάθε βλαμμένος πάει και γίνεται νεοναζί. Είναι φριχτές ιστορίες οι παραπάνω, αλλα μόνο αν τις διαβάσουμε θα φροντίσουμε να μην επαναληφθούν. Και θεωρώ πως έστω 3η λυκείου θα έπρεπε να τα μαθαίναμε αυτά. Γιατί αυτό είναι πραγματική παιδεία. Ας μας δείχνανε εικόνες, ας μας διαβάζανε αποσπάσματα από αυτές τις πρόσφατες θηριωδείες, να βλέπαμε μετά αν θα γινόταν χαβαλές μες στην τάξη. Θα το βουλώναμε όλοι τότε. Γιατί θα μαθαίναμε ουσιαστικά πράγματα. Όχι μια ξερή αποστήθιση για γεγονότα 5 αιωνων πριν τα οποία ξαναδιδαχτήκαμε και στην 3η γυμνασίου..Ας γίνει επιτέλους μια ουσιαστική αλλαγή.
(μια σοκαρισμένη και απελπισμένη μαθήτρια της Γ Λυκείου)
RIP στα θύματα του πολέμου

Stefanogiannis είπε...

Αγαπητή φίλη, χαίρομαι πολύ που είσαι σκεπτόμενη και ιδιαίτερα ώριμη για την ηλικία σου. Σε όλα αυτά που γράφεις έχεις απόλυτο δίκιο. Όπως θα δεις στα μηνύματα, καθώς και στα μηνύματα των υπόλοιπων άρθρων μου για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, υπάρχουν και στη χώρα μας πολλοί νεοναζί που υποστηρίζουν τα πειράματα. Και να σκεφτείς ότι έχω αποκλείσει πολλά μηνύματα με φοβερές βρισιές...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΡ ΜΕΓΚΕΛΕ,ΔΡ ΡΑΣΕΡ,ΔΡ ΑΡΙΜΠΕΡΤ ΧΑΙΜ,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΟΥΜΠΕΡΚ,ΔΡ ΜΠΡΑΝΤ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΩΣ.ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΟΛΩΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.ΖΗΤΩ ΤΟ Γ΄ΡΑΙΧ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ . ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΕΒΡΑΙΩΝ . Ο ΔΡ ΜΕΓΚΕΛΕ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΤΧΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΘΑΛΑΜΟ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΟΞΥΓΟΝΟ . ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ "ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ" ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΡΙΚΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ . ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΕ ΜΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ.....

Ανώνυμος είπε...

οποιος μπορει να διαβασει γερμανικη λογοτεχνια τοτε θα ενημερωθει απο τους ιδιους τους γερμανους για το τι γινοταν τοτε...ειναι κριμα να μιλαμε ασχημα και απαξιωτικα για ενα θρησκευμα γιατι στην ουσια ο εβραισμος ειναι θρησκευμα και οχι φυλη!!!!υπάρχουν χιλιαδες ελληνες εβραιοι και οχι μονο...ιταλοι,γαλλοι γερμανοι,αμερικανοι κτλ κτλ κτλ..ας ειμαστε πολυπελυρα ενημερωμενοι και ας αφησουμε τις φυλετικες διακρισεις κατα μερος...μονο διχονοια φερνουν αυτα!!!εχω διαβασει πααααρααα πολυ για το συγκεκριμενο θεμα χωρις να ειμαι εβραια αλλα γιατι μου κινησε το ενδιαφερον το τι ηταν αυτο που εκανε τον χιτλερ να ειναι τοσο μανιασμενα εναντια στους εβραιους!!!!εχουν συμβει ολα αυτα και οποιος το αμβισβητει μπορει καλλιστα να κανει ενα ταξιδακι σε ένα απο ολα τα στρατοπεδα συγκεντρωσης οπου σημειωτεν δεν μπορεις να μπεις σε ολους τους χωρους για να περιηγηθεις...κατι θα λεει και αυτο....

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ.ΚΩΛΟΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΚΑΕΙΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΧΟΥΝΕ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΥΠΗΜΕΝΟΥΣ ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΔΡ ΜΕΓΚΕΛΕ Η Ο ΔΡ ΝΤΙΡΛΕΒΑΓΚΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΠΡΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ.ΖΗΤΩ ΤΟ Γ΄ΡΑΙΧ.ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΥΤΗΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΡΑΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΤΖΑΚΕΤ ΜΑΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΑΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ,ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΓΑΛΕ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ.ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΕ ΛΟΧΑΓΟΣ.ΕΙΜΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΟΚ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΦΤΑΣΕΙ.ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑ ΤΟ ΤΖΑΚΕΤ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝΕ.ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ζητω ο χιτλερ και ολοι οι ναζι!!!!!!!ζητω το γ΄ραιχ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΣ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ. ΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ζητω οι ναζι.ολοι οι υπολοιποι στις κρεμαλες..

Ανώνυμος είπε...

Οι στρατιωτικοί θέλουν ανασκολοπισμό και μετά να κοπούν τα αυτιά τους και να μπουν σε βαρέλια με αλάτι να σταλούν στην Ιστανμπούλ στο Σουλτάνο.

Ανώνυμος είπε...

μαλλον εσυ θελεις ανασκολοπισμο φιλαρακι,και μετα να σου βγαλουμε τα εντερα,να σου κοψουμε το κεφαλι και να τα πεταξουμε στα σκυλια..χαχαχαχα..

Ανώνυμος είπε...

λυπαμαι πολυ που διαβαζω σχολια υπερ του χιτλερ και των ομοιων του. ακομα περισσοτερο λυπαμαι τους νεους ανθρωπους που δε δεχονται να δουν την πραγματικοτητα. εγκληματα εγιναν,και υπαρχουν και αποδειξεις και μαρτυριες απο επιζωντες(οχι μονο εβραιους). το στιγμα αυτο ποτε δε θα σβηστει απο τη γερμανια και δεν ειναι τυχαιο που πολεμισε τα κρατη που ειχαν πολυ πιο σπουδαιο πολιτισμο..με τα εγκληματα της,παντα υποαναπτυκτη θα ειναι,τουλαχιστον πολιτισμικα!και κατι ακομη,αραγε οι λεγομενοι "νεοναζι" γνωριζουν ακριβως την πραγματικη νεοναζιστικη ιδεολογια?πιστευω πως οχι γιατι αν την γνωριζαν κανενας ελληνας(με αυθεντικα ελληνικα χαρακτηριστικα)δε θα αυτοαποκαλουνταν ετσι.η τουλαχιστον θα ειχε την συνειδηση να αυτοκτονησει!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΠΟΣΟΥΣ ΣΦΑΞΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΠΠΔΡΟΜΟ???
Η ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΝΑΤΟ ΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Ανώνυμος είπε...

To nomisma stin periptwsh afth exei duo opseis
ta piramata ontws htan frikiastika kai aparadekta
alla opoia kinonikh omada kai an xtipise opws evraious,gyftous
kai alles den vlepw na exoun kapoia swsti ekseliksi
oi evraioi oikonomika mazevoun olo ton plouto gia na katadinastepsoun ton kosmo me ton diko tous ksexoristw tropo
oso gia tous gyftous kanoun oti theloun den yparxei elenxos apo
astynomia se pirazoun kai den milas giati tha ertoun mazi me 100 atoma kai fisika den tha tous pei pali kanenas tipota!!!
sun oti arnounte na entaxthoun sto kinoniko sunolo.
Oso gia tous metanastes mpikan sta spitia mas skotwsan ton sunanthrwpo mas gia mia camera etsi den mporei na yparxei symvivasmos alla dous exoume sto kefali mas gia to konomi kapoion......
Oso gia ton hitler ews politikos htan aristos kai oi germanoi ton agapisan giati apo ta sidrimia tin germania tin ekane kratos kai o germanos politis eniothe dunamh kai asfalia oxi san ta kothonia ta dika mas.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΑΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

anaferomai stous anwmalous panw.prwton.enas poli kalos mou filos einai euraios.dustixws gia sas o pappous tou einai enas ap tous ligous epizwdes kai exw tin tixi na exw milisei mazi tou.afta pou exoun upothei sto arthro den einai tipota.defteron.pou kolaei to oti ginodai kai simera i ginodan i oti allo?edw milame gia to ti ekanan oi M...KES.telos.gia to an oi evraioi kanun oti kanoun den exei na kanei.anthrwpina dikaiwmata sas leei kati?pios eisai esu re m...ka pou tha pareis tin apofasi gia ton allo an 9a tou kopseis to xeri i an tha ton rapseis i oti allo?ade sto diaolo skulia...kai oso gia to stratokavlo panw...kurie,den krinoume enan anthrwpo ap to lao tou.akous ekei viazoune...nai re ke mena tin kolliti mou tin sapize sto ksulo o pateras tis k kodepse na ti skotwsei me xtipima sto kefali.ellinas omws.mia gnwsti mou tin viasan sta 13.ellinas omws.den mas xezete loipon to eidame oloi krites k leme p...pes....eleos pia.kala tha mou peis edw pia den sevomaste ton eafto mas,tous allous tha sevastoume?zitw oi nazi leei o allos...ama itan ekei i mana sou na sou pw egw.EIMASTE OLOI ISOI ZWA,KSUPNISTE den exei kanenas kamia diafora apo kanena...oloi trwme,pinoume,poname,xeromaste,klaime,erwtevomaste,exoume stomaxi,eggefalo,derma,malia,kardia k oti allo...imarton kurie...se sas na kanoun peiramata re....n deite ti gluka

Ανδριάνα είπε...

Είναι τρομακτικό το πως μπορεί ο άνθρωπος να γίνει Τ Ε Ρ Α Σ !!
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά, πάντως ένα είναι σίγουρο. . οφείλουμε όλοι να ανοίξουμε τα μυαλα μασ και να μην κρίνουμε τουσ ανθρώπουσ με βαση τη διαφορετικοτητα ή την εθνικοτητα τους! Στοχος δεν είναι να δημιουργησουμε μια Αρια Φυλη αλλα να ξορκίσουμε τα λαθη αθυτα του παρελθοντος!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς να καταδικάζατε και τα πειράματα στα ζώα…
Και γενικά την συμπεριφορά του ανθρώπινου είδους απέναντί τους.

Οι άνθρωποι απέναντι στα ζώα είναι ναζί, και ο πλανήτης ένα απέραντο Άουσβιτς….

Θάνος

Ανώνυμος είπε...

..και ο πλανήτης ένα απέραντο Άουσβιτς..θ' ανοίξουμε κάποτε τα μάτια μας και θα δούμε μόνο ένα βουβό, θλιμμένο, νεκρό τοπίο..

Arwen

Ανώνυμος είπε...

Νοσταλγοί του ολοκαυτώματος,αυτές οι μέρες δεν θα ξαναέρθουν.Ναι,οι Εβραίοι είναι απο τους χειρότερους λαούς στον πλανήτη (έχω προσωπική εμπειρία ως ναυτικός),αλλα αυτο δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να εγκληματεί εις βάρος τους και εις βάρος του οποιουδήποτε.Δεν ξεκίνησα αυτό το πόστ για να διδάξω ανθρωπιά στους νεοναζί.Οι ναζι δέν έχουν ανθρωπιά.Είναι απλά στρατιωτάκια ενός μανιακού δολοφόνου που μισεί τους εβραίους,και είναι τουλάχιστον λυπηρό που υπάρχουν ακόμα ανάμεσά μας τέτοια άτομα.Είστε ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ.Εσείς είστε οι πραγματικοί υπάνθρωποι.ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

μαρια είπε...

μα γιατι αγαπητοι μου εγκρινετε τετοια αχαραχτηριστα σχολια? οι ανθρωποι ειναι ψυχασθενεις δεν το βλεπετε? Δεν μπορει, η πλακα κανουν η εχουν μεγαλο προβλημα. Μην ασχοληστε καν μαζι τους γιατι θεωρω οτι τα γραφουν επιτηδες για να τραβουν την προσοχη. Αδηνατω να πιστεψω οτι ειναι τοσο μα τοσο ανωμαλοι. Μιλαω για τους φιλοναζιστες.

Ανώνυμος είπε...

ακριβως...ας κοιταξουμε σημερα τι γινεται..αλλοι κ αλλοι κανουν ποσα..παιδια πεθαινουν...ανθρωποι αδικουνται...κ εσεις λετε ζητω στους ναζι?ε καλα...η πλακα η ανωμαλια...αμα σας τα εκαναν ομως...να δειτε ποσο καλα 9α σας αρεσε...

Γρηγορης είπε...

η μαρια πιο πανω με εξεφρασε απολυτα αλλα ειστε για λυπηση παλικαρια ειστε καθυστεριμενοι στο μυαλο και δεν θα πρεπε να χετε προσβαση στο ιντερνετ γιατι σας διαβαζουν και παιδια. αν οχι τοτε ηλιθια αποβρασματα να βρειτε κατι πιο επικοδομητικο και εξυπνο να ασχοληθουν μαζι σας...

Ανώνυμος είπε...

poli oraio to arthro s to diavasa g mia ergasia p exo sto sxolio eixa akousi mono g thalamos me aeria ta ipolipa tora ta matheno k ofeilo na omologiso pos exo aidiasi k ntrepomai g olous osous epikrotoun auta p ginontan..
makari na mporousa na exo mprosta m olous ts provlimatikous fun ton nazi k ma tn theo tha sas ekana oti ekanan oi nazi na doume tote pios tha epikroti auta ta apanthropa pragmata p ginontan..

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΩ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ!ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΣΤΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ(ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ)ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥΣ!Ο ΜΕΓΚΕΛΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΖΩΟ.ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΚΕΛΕ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΕΥΛΟΓΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΓΙΝΕ ΧΑΡΙΣ ΤΟΝ ΜΕΓΚΕΛΕ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΟΥΝ 100000000000ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΣΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΗΡΩΕΣ!ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΝΑΥΣΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ 100000000000000000000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ Γ' ΡΑΙΧ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΑ...ΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΓΙΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΓΝΩΜΗ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΤΛ

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησω με το φιλο πιο πανω, πρωτα να ενημερωνονται κι επειτα να εχουν γνωμη.. Γιατι οπως ειπε ο Πλατωνας "γνωμην δύνανται να έχουν πάντες, γνώσιν δια να έχουν γνώμην έχουν;"..

Δημοσίευση σχολίου

Join The Team

top