Τα πειράματα γενετικής των Ναζί


Ο Γιοζεφ Μενγκελε σπουδασε ανθρωπολογια στο Μοναχο και ιατρικη στη Φρανκφουρτη, ενώ η διδακτορικη του διατριβη εγινε στο Ινστιτουτο Κληρονομικοτητας, Βιολογιας και Φυλετικης Υγιεινης που ειχε ιδρυσει ο ιδιος ο Χιτλερ. Αν και θεωρουνταν ενας απο τους μεγαλυτερους επιστημονες της εποχης του, εμελλε να χρησιμοποιησει τις γνωσεις του για να εκτελεσει μερικα απο τα φρικιαστικοτερα πειραματα στην ιστορια της ανθρωποτητας.


Το Μάϊο του 1943 ο Μένγκελε, παρασημοφορημένος γιατρός των τρομερών ταγμάτων Eς Ες, τοποθετείται ως αρχίατρος, σε ηλικία 32 ετών, στο στρατόπεδο Άουσβιτς. Εκεί είχε την απόλυτη ελευθερία να διεξάγει κάθε είδους πειράματα, τα οποία θα βοηθούσαν στην εξαγωγή συμπερασμάτων για τις φυλετικές διαφορές, τα γενετικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου και κυρίως τη δημιουργία και διαιώνηση της ΄΄Αρίας΄΄ φυλής.


Το όραμα του Χίτλερ
Το μεγαλύτερο όνειρο του Χίτλερ ήταν να δημιουργήσει την Αρία φυλή, με κύρια χαρακτηριστικά τα ξανθά μαλλιά, τα μπλε μάτια, την εύρωστη σωματική διάπλαση και τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης, με την οποία θα κατακτούσε τον κόσμο. Για το λόγο αυτό θεωρούσε ότι οι μαύροι, οι λατίνοι, οι εβραίοι, οι τσιγγάνοι και πολλοί άλλοι, δεν πληρούσαν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, γι’ αυτό και θα έπρεπε να εξοντωθούν. Το παρανοϊκό του όραμα πίστευε ότι μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει πραγματικότητα: ο Γιόζεφ Μένγκελε.


Ο Άγγελος του Θανάτου
Ο Μένγκελε, που αποκαλούνταν ΄΄Άγγελος του Θανάτου΄΄, στεκόταν βλοσυρός, με άψογη στολή και γυαλισμένες μπότες, κρατώντας ένα ραβδί στο χέρι του και υποδεχόταν τους αιχμαλώτους που έβγαιναν κατά χιλιάδες από τα τρένα στο Άουσβιτς, λέγοντας μόνο δύο λέξεις: ΄΄αριστερά΄΄ (για τους περισσότερους που οδηγούνταν στους θαλάμους αερίων) και ΄΄δεξιά΄΄ (για όσους προορίζονταν για πειραματόζωα ή για εργάτες). Αναφέρεται, επίσης, ότι μερικές φορές χάιδευε τα μικρά παιδιά και τους έδινε σοκολάτες, λίγο πριν τα στείλει στα κρεματόρια. Οι άνθρωποι που γλίτωναν προς στιγμή τον θάνατο, βαδίζοντας στη δεξιά γραμμή, δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για τον εφιάλτη που τους περίμενε.

Τα γενετικά πειράματα
Τα περισσότερα γενετικά πειράματα γινόταν σε δίδυμα αδέλφια, αφού εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν εργαστήρια γενετικής. Οι δίδυμοι, που αποκαλούνταν και ΄΄παιδιά του Μένγκελε΄΄, ήταν η εμμονή του, καθώς πίστευε ότι αποτελούν το τέλειο είδος πειραματόζωου, στο οποίο θα μπορούσε να κάνει παράλληλα διάφορες δοκιμασίες, αφού έχουν πανομοιότυπη κατασκευή και ψυχοσύνθεση. Έτσι, σε όσα πειράματα πέθαινε ο ένας από τους διδύμους, τότε αυτός συνέχιζε τις φρικαλέες του τεχνικές στον άλλο, καταγράφοντας ταυτόχρονα την ισοπεδωμένη ψυχολογική του κατάσταση. Πραγματοποιούσε εκατοντάδες μετρήσεις κάθε σημείου του σώματός τους επί εβδομάδες, κατέγραφε με επιμέλεια τα αποτελέσματα και έπαιρνε δεκάδες φωτογραφίες. Επίσης, προσπαθούσε να τους αλλάξει το φύλο χειρουργώντας τα γεννητικά τους όργανα, έκανε αυτοσχέδιες μεταμοσχεύσεις, μετάγγιζε αίμα από τον ένα αδελφό στον άλλο, έκανε εκατοντάδες ενέσεις με διάφορες ουσίες, τους υποχρέωνε σε αιμομεικτικές επαφές και εγκυμοσύνες (όταν ήταν διαφορετικού φύλου) ή τους έραβε μεταξύ τους ενώνοντας τα όργανα και τα αγγεία τους για να δημιουργήσει σιαμαίους. Στο τέλος οι δίδυμοι, όπως και τα υπόλοιπα ανθρώπινα πειραματόζωα, θανατώνονταν με ένεση χλωροφορμίου στην καρδιά και νεκροτομούνταν με λεπτομερειακό τρόπο. Τα όργανά τους αφαιρούνταν και στέλνονταν σε ερευνητικά κέντρα της Γερμανίας, όπου ΄΄ευυπόληπτοι΄΄ επιστήμονες τα μελετούσαν και δημοσίευαν τα συμπεράσματά τους σε ιατρικά περιοδικά και βιβλία της εποχής.

Το κολαστήριο των Ναζί
Η ομάδα του Μένγκελε έκανε, επίσης, σε άλλους κρατούμενους, επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη που τους άφηναν παράλυτους, τους μόλυνε με ιούς και βακτηρίδια, τους βομβάρδιζε με ακτίνες Χ, γέμιζε το σώμα τους με τεράστιες ποσότητες υγρών και τους πνεύμονες με δηλητηριώδη αέρια, τους έβαζε σε καυτά ή παγωμένα μπάνια, τους εξέθετε σε ακραίες συνθήκες κόπωσης, στέρησης και ατμοσφαιρικής πίεσης, τους ακρωτηρίαζε, δοκίμαζε δηλητήρια και χημικά αέρια και αφαιρούσε τα εσωτερικά τους όργανα, χωρίς ποτέ να χορηγεί την παραμικρή αναισθησία.

Η δημιουργία της ΄΄Αρίας φυλής΄΄
Μετά το 1934, με νόμο της Γερμανικής κυβέρνησης, στειρώθηκαν υποχρεωτικά πάνω από 400.000 άτομα με διάφορες νόσους, ώστε να μην αλλοιωθεί η Αρία φυλή, ενώ πάνω από 200.000 άτομα με ψυχασθένειες και γενετικές ανωμαλίες εξοντώθηκαν με ευθανασία με το περίφημο πρόγραμμα ΄΄Αktion T4΄΄. [Σημειώνεται ότι ανάλογοι νόμοι ψηφίστηκαν σε πολλές ΄΄πολιτισμένες΄΄ χώρες του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ, όπου το 1939 στειρώθηκαν με απόλυτη μυστικότητα 60.000 παιδιά με σοβαρές ασθένειες]. Ο Μένγκελε, στην προσπάθειά του να μελετήσει τα χαρακτηριστικά της Αρίας φυλής, επιχείρησε, με τη βοήθεια απάνθρωπων μεθόδων, να μεγαλώσει τα άκρα των θυμάτων του και να αλλάξει τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά, ώστε να πλησιάσει το πρότυπο που τόσο επιθυμούσε ο Χίτλερ. Προσπάθησε, ακόμη, να αλλάξει το χρώμα των ματιών πολλών παιδιών, με ενέσεις γαλάζιων χρωστικών δικής του έμπνευσης, μέσα στο βολβό του ματιού, οδηγώντας τα συνήθως σε τύφλωση. Μετά τη θανάτωση των παιδιών αυτών, τα μάτια τους ταριχεύονταν και τοποθετούνταν για διακόσμηση στο γραφείο του! Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο Μένγκελε ήταν μελαμψός, με καστανά μάτια και μαλλιά, δηλαδή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της Αρίας φυλής.


Μια συλλογική θηριωδία
Είναι απόλυτα εξακριβωμένο ότι ο Μένγκελε δεν ενεργούσε μόνος του, αλλά είχε την υποστήριξη και τη συνεργασία μεγάλων και διεθνώς αναγνωρισμένων ερευνητικών κέντρων της χώρας, τα οποία και προμήθευε με ιστούς, όργανα, αλλά και με τις χιλιάδες σελίδες των σημειώσεών του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, στα πειράματά του παρευρίσκονταν ακόμη και καθηγητές ιατρικής. Θεωρείται βέβαιο ότι το εργαστήριο του Μένγκελε αποτελούσε το κέντρο της ιατρικής (;) έρευνας της ναζιστικής Γερμανίας. Οι σημειώσεις του γέμισαν δύο ολόκληρα βαγόνια και στάλθηκαν σε ερευνητικά κέντρα του Βερολίνου, όπου κάηκαν λίγο πριν την εισβολή των συμμάχων. Τα αναφερόμενα στοιχεία προέρχονται από τους ελάχιστους επιζώντες και από τους αιχμαλώτους γιατρούς που ήταν αναγκασμένοι να συνεργαστούν στα πειράματα, για να μη χάσουν και τη δική τους ζωή. Αναμφίβολα τα πειράματα που έγιναν στο Άουσβιτς ήταν πολύ περισσότερα και φρικιαστικότερα, αφού ένα μεγάλο μέρος τους είτε γινόταν αποκλειστικά από την ομάδα του Μένγκελε, είτε δεν επέζησε κανένας από όσους ήταν παρόντες για να τα εξιστορήσει.

Επίλογος
Ο Μένγκελε μετά τον πόλεμο κατάφερε να διαφύγει, με πλαστή ταυτότητα, στη Λατινική Αμερική. Τελικά πνίγηκε το 1979 στη Βραζιλία, μετά από έμφραγμα που υπέστη την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα. Είχε καταφέρει να ξεφεύγει για 34 ολόκληρα χρόνια από τους κυνηγούς εγκληματιών πολέμου, επικηρυγμένος με μυθικά ποσά και αναγκασμένος να κινείται μόνο τη νύχτα σαν αγρίμι, αλλάζοντας συνεχώς τόπο κατοικίας, για να μην εντοπιστεί από τους διώκτες του. Οι προσωπικές του σημειώσεις δεν βρέθηκαν ποτέ και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε μόλις το 1992, με εξέταση του DNA των οστών του.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα πειράματα στο Άουσβιτς δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματική επιστημονική έρευνα, αλλά αφορούσαν αποκλειστικά την προσπάθεια εκπλήρωσης της τεράστιας φιλοδοξίας ενός ανθρώπου, ο οποίος παραφρόνησε από την απεριόριστη εξουσία που του δόθηκε και πίστεψε πως έγινε Θεός, καθώς και την διεστραμμένη του αφοσίωση στο αρρωστημένο όραμα της δημιουργίας του τέλειου υπερ-ανθρώπου της Αρίας φυλής.
Πηγή: Γιάννης Στεφανογιάννης © ''Χανιώτικα Νέα'', 22-1-2007

49 Σχόλια - Παρατηρήσεις:

Ανώνυμος είπε...

νομιζω παντως πως οι ναζι ηταν το μεγαλυτερο πληγμα στον κοσμο εως σημερα....! μιλαμε για τον πληρη ε3εφτελισμο του αν8ρωπου, για την απολυτη υβρη... και πολυ φοβαμαι πως η νεμεσις δεν εχει ερ8ει ακομη. :\

Μαριος είπε...

πολύ καλά πληροφορημένη η καταχώρηση αυτή....

Δημήτριος είπε...

ολοκληρο το γ ραιχ που ειχε την εγκριση του λαου ηταν αιματοβαμμενο και στο ερμαιο εγκληματιων ναζι!

οι ιδεολογικοι τους επιγονοι ειναι καταδικασμενοι να αποτελουν μια θλιβερη αρρωστημενη μειοψηφια δια παντος!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΡ ΜΕΓΚΕΛΕ,ΔΡ ΡΑΣΕΡ,ΔΡ ΑΡΙΜΠΕΡΤ ΧΑΙΜ,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΟΥΜΠΕΡΚ,ΔΡ ΜΠΡΑΝΤ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ.ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΩΣ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ..ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΚΑΠΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΔΡ ΜΕΓΚΕΛΕ,Ο ΔΡ ΡΑΣΕΡ,Ο ΔΡ ΧΑΙΜ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΕΣ ΕΣ

Ανώνυμος είπε...

αρρωστημενα και ψυχοπαθη ατομα...δεν εξηγειται αλλιως...

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΙΜΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΨΗΘΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε σκατο ναζι ψοφα ζωαδι....!εισαι πολυ αρωστος αν υποστηριζεις τετοια κτηνοι...

Ανώνυμος είπε...

ρε ειστε αρωστοι πραγματικα εαν τους θαυμαζετε ...δεν ειμαι εβραιος αλλα να ψηθεις εσυ στον φουρνο κομπλεξικο....!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ...ΧΑ ΧΑ ΧΑ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

το χειροτερο απο ολα ειναι πως υπαρχουν ακομη ατομα στον πλανητη που θαυμαζουν το εργο του δρα Μενγκελε!Μα επιτελους μιλαμε για ανθρωπινες ζωες!!

Ανώνυμος είπε...

ζητω ο χιτλερ και ολοι οι ναζι!!!!!!ζητω το γ΄ραιχ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ζητω οι ναζι...ολοι οι υπολοιποι στις κρεμαλες

Ανώνυμος είπε...

οπιοσ ιποστιριζι τους ναζι ειναι αροστιμενοσ

Ανώνυμος είπε...

οι ιδιοι οι εβραιοι βαλανε το χιτλερ να τους μαζεψει απο ολα τα κρατη τηε Ευρωπης στα στρατοπεδα συγκεντρωσης ωστε η να φοβηθουν και να γυρισουν στο ισραηλ και να δημιουργησουν το κρατος τους η να εξοντοθουν αυτοι ειναι οι εβραοι για να πετυχουν το στοχο κανουν τα παντα ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ γιατι ειστε παιδια του θεου

Ανώνυμος είπε...

Ο Χιτλερ αυτός καθε αυτός έβαζε σε θαλάμους αερίων τους πούστηδες , τους μαύρους και τους εβραίους διοτι δεν πληρούσαν το πρότυπο της αρίας φυλής...μερικοι λένε οτι σκότωσε την ίδια του την μητέρα διότι λεγεται οτι ήταν εβραία,αν και δεν δημοσιεύτικε κάτι αληθές...οσο για το Αουσβιτς έκανε πολλά πραγματα σε πειραματόζωα με διάφορα χημικα οπως αρσενικό , υδροκυάνιο και αλλα..γιατι ως επιστήμονας ήθελε να κρατάει σημειώσεις για όλα όσα έκανε...προσπαθούσε ανούσια να αλλάξει το DNA όλων όσων δεν πληρούσαν το ξανθός , γαλανομάτης , ψηλός , με σωματική διάπλαση και υψηλό IQ...

(Που να ήξερε τωρα για τα κομμωτήρια τις αντάβγειες ,τους μπλέ χρωματιστούς φακούς επαφης,και τις πρωτεϊνες , αμινοξέα και κρεατίνες.....)......

Ανώνυμος είπε...

H ευβραίοι ήταν πάντα βρώμικη φυλη,αυτό φαίνεται και στις περιόδους της ιστορίας.O χίτλερ δεν κατάφερε νά δόση ένα τέλος στους εβραιους με συνέπεια σήμερα να ελέγχουν την οικονομία και τον κοσμο, η αλλιως η λεγόμενη παγκοσμιοι εξουσιαστες.η εβραίοι σκότωσαν! (οπως ανθρωπους που εφευραν την ελευθερι ενεργεια) ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ, ΚΑΙ θΑ ΤΑ ΕΞΑΛΙΦΕ ΟΛΑ!, έκαναν τα λεφτά θεό (εvώ θεός είναι ο ίδιος ο άνθρωπος)!λειτουργησαν και δράσαν μέσω του χριστιανισμού που ηταν μια μεθοδευμένη θρησκεια για τον πληρη ελεγχο τον μαζον!Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

σκατοφασιστες πειραματοζωα να γινεται εσεις και οι οικογενειες σας μπασταρδοι,αμορφωτα ναζιστικα γουρουνια.να ψωφησετε βρωμιαρηδες

Ανώνυμος είπε...

καρκινο σε ολους τους φασιστες.

Ανώνυμος είπε...

Καλο ειναι να μην γενικευουμε τα πραγματα. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι μερικοι αρκετοι δηλαδή που θελουν να ονομαζονται και ανθρωποι τα 2ποδα ζώα ΘΕΛΟΥΝΕ εναν Χίτλερ να τους τακτοποιήσει παιδόφυλοι παιδεραστες όσοι γενικα κακοποιουν παιδικές ψυχούλες ακόμα και αν αυτοι θελουν να λέγονται γονείς, πολιτικοι δολοφονοι,βιαστες και καθέ είδος "ΟΥΝΩΝ" ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΠΟΥΝΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι ολοι ισοι η φυση μασ διακρινει και αυτο ειναι επιλογη των προγονων μασ αξιζει να επικρατουν οι καλυτεροι με αυτο το κριτηριο αλλοστε δομηθηκε η εξελικτικη θεωρια χαρη στην οποια συνειδητοποιουμε τη θεση μασ και για να ακμασει κατι αρτια πρεπει να απεμπολουμε καθε τι που το καθυστερει η το βλαπτει τελοσ η ομοιοτητα των ξεχωριστων ειναι η πιο ενδιαφερουσα ομοιοτητα

Ανώνυμος είπε...

Αν είχες την παραμικρή ιδέα από εξέλιξη θα γνωριζες ότι κάποιες φορές τα βελτιστα χαρακτηριστικά άρα ο ιδανικός φαινοτυπος, οδήγησαν κάποια είδη στην εξαφάνιση...μόνο η φύση είναι ικανή να επιτρέψει ή όχι τη συνέχιση κάποιου είδους ή κάποιου γονοτυπου.κανένας απανταχού αγράμματος Χίτλερ δεν χαίρει τέτοιων ικανοτήτων...ο ίδιος δε, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως πειραματοζωο σε ψυχιατρική κλινικη

Ανώνυμος είπε...

Λέγεται από πολλούς και εν μέρει είναι αλήθεια, ότι ο Χίτλερ δεν είχε πλήρη επίγνωση των όσων συνέβαιναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ακόμα και ο Χίμλερ κάποια στιγμή όταν πήγε σε ένα στρατόπεδο και είδε πως θανατόνονταν οι κρατούμενοι λυποθύμισε και είχε ζητήσει πιο ανθρωπιστικές μεθόδους θανάτωσης. Δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ούτε τον έναν ούτε τον άλλο, και οι δυο ήταν ο ένας πιο τρελός απ' τον άλλο, αλλά χειρότεροι απ' τον Μέγκελε και τον Ρούντολφ Ες που ήταν στο Άουσβιτς δεν ήταν. Μην ξεχνάμε ότι ευθύνονται για τον θάνατο 1.5 εκατομμυρίων ανθρώπων, για τους οποίους τους πιο πολλούς τους σκότωσαν οι ίδιοι και με φρικιαστικό τρόπο. Όπως λέγεται παραπάνω όπως και ο Μένγκελε έτσι και ο Ες γλυκάθηκαν από την εξουσία που τους δινόταν στο Άουσβιτς και ευθύνονται για όλες τις φρικαλεότητες που έγιναν εκεί. Γενικά παιδιά μακάρι να μην μας δωθεί η ευκαιρία να ζήσουμε ξανά τέτοιες εποχές, όσοι επιζήσανε από τότε, έχουνε μια ζωή γεμάτη εφιάλτες που δεν πρόκειται να φύγουνε ποτέ

giwta είπε...

sth telikh o xitler eixe ena orama, ena skopo oso trelos k an htan! autoi shmera, pou tous exoume hrwes giati kanoun oti kanoun?? krinoume kapoion gia tis prakseis tou en kairo polemou se mia epoxh pou h biaiothta akmaze k to oplo htan ena arketa gnwsto mesw epibolhs, me ta shmerina dedomena! me ena kathestws pou akmazei h eirhnh, h armonia, k h anthwpia (leme twra), einai biwma mas shmera na skeftomaste ton sunanthrwpo mas (leme twra), o dialogos einai to mesw epilushs twn problhmatwn mas (leme twra), shmera pou d exoume ton paranoiko ton sataniko xitler mporoume na poume oti dianuoume thn pio eleutherh katastash sthn istoria.... e?

giwta είπε...

milate gia 1.5 ekatom. anthrwpous pou pethanan se katastash polemou se sunolo omws! 1.5 ekatom. anthrwpoi se sunolo apo thn arxh tou polemou!!! oloi mas kseroume oti oi perissoteroi apo autous pethanan apo to kathestws ths katoxhs apo peina k arrwsties ths tote epoxhs! opws omws sumbainei k se kathe polemo! oi katakthtes d tha xaidepsoun tous katekthmenous auto oloi mas to kseroume! to oti h Ellada mas eplhghke apo ton polemo htan anamenomeno apo thn stigmh pou phrame meros ston polemo auto! k einai gnwsto se olous(!) ta mesa pou xrhshmopoihthhkan tote apo tis "megales dunameis" kuriws apo thn Gallia wste na mas peisoun na paroume meros ston polemo k anagkasthka na pame me to meros tous!!! gia osous steroun auths ths gnwshs oi agaphmenoi mas galloi me thn bohtheia tou... nun hrwa mas Benizelou, o opoios mas emplekse se ayto ton polemo, ekleisan to limani tou peiraia! stamathsan etsi thn opoia promhtheia h bohtheia pou dexotan h athhna tote, me apotelesma thn eskathliwsh k talaipwria twn politwn ths athhnas! mhn ksexname th eisbolh tou gallikou stolou k tous bombadismous pou upestei tote h athhna! auta giati d legonte?? an thelete na milate gia istorika gegonota na lete ta pragmata opws exoun k oxi opws sas boleuei! o Benizelos mhn ksexnate oti eixe polu kales sxeseis me tous Tourkous katakthtes mas gi'auto k to 1872 o tote soultanos edwse amnistia sth oikogeneia tou Benizelou k gurisan pisw sthn krhth!oi tourkoi mesa apo mia sthmenh maxh pou egine tou edwsan thn Krhth opou gia tous krhtikous fainotan hrwas k autos apla tous ekane oti hthele! an to deis apo allh optikh gwnia einai eidos sklabias k eksanagkasmou basismeno sthn upoxrewsh tou anthrwpou gia ta psixoula pou tou petas! gia thn xarh auth o Benizelos edwse thn Mikra Asia stous tourkous mesw tou kalou tou filou Stergiadh!

giwta είπε...

mhn ksexname akoma oti h basilissa mas htan germanida oti sthn makedonia(me proteuousa thn Thes\nikh) etoimazontan na apanthsoun thetika stous germanous k an h ekfobistikh politikh tou Benizelou d mas anagkaze na paroume meros ston polemo tote d tha eixame upostei tipota apo ola auta pou zhsame! sto katw-katw einai gnwsto (apodedeigmena istorika exoun brethei epistoles tou xitler me thn authentikh tou uporgafh pros to ellhniko kratos k poies htan oi protaseis tou, eggrafa pou thn uparksh tous, pou katopin piesews, d exei arnhthei kamia kubarnhsh) thn periodo pou ginotan i polusuzhthmenh allhlografia me thn Italia, uphrxe tautoxrona k epikoinwnia dia allhlografias me thn Germania! ta eggrafa auta apodeiknuoun oti h Germania hthele h Ellada na meinei ametoxh ston polemo auto! uparxoun sunolika 3 epistoles pou to epibebaiwnoun auto! zhtouse na upogrpsoun sunthhkh eirhnhs me thn Italia giati oi sxeseis tous htan kapws paratetamenes! k telos na afhsoun ta italika strateumata na perasoun mesa apo thn Ellada k na xtuphsoun apo notia thn Rwsia enw h Germania apo boria! kata kapoio tropo an d eixame akousei ton Benizelo d tha eixame pathei tipota! mhn kathgoroume loipon ton xitler h ton kathe "xitler" gia oti exoume upostei ftaime emeis me tis epiloges mas!

giwta είπε...

mhn kathgoroume loipon ton xitler h ton kathe "xitler" gia oti exoume upostei ftaime emeis me tis epiloges mas! shmera pou d uparxei o xitler alla oute kapoios omoios tou, uparxoun omws autoi pou ebgalan trelo ton xitler k pou einai enantion sthn katapiesh k thn ekmetaleush kata pws theloun na pisteuoume k na pou mas odhghsan!!! se kathestws katoxhs xwris kan na mas dwsoun thn eukairia na polemhsoume gi'auto! auto pou eks'aitias tous tha biwsoume tha einai polu xeirotero apo tote! ektos apo auto skepsou esu o kathe enas pou fanatizesai me kati oti uparxei k h allh opsh tou nomizmatos! prin milhseis skepsou oti to 1.5 ekatom. pou pethanan tote d einai tipota mprosta sta posa ekatomoiria pou pethainoun kathe xrono apo dika tous peiramata! k olous autous pou tha to upostoun sthn sunexeia! auto einai to "fileleuthero k dhmokratiko" kathestws pou zeite....

giwta είπε...

gia na mhn poume gia tis sunthhkes pou upogrfthkan eite fanera eite katw apo to trapezi apo Gallia k thn Germania k tote k twra! oi hrwes sas einai autoi pou mas prodwsan! sigoura d mporw na tous upostiriksw... apo thn allh to kathestws tou xitler to biwsame ws exthrko! d mporw na ta sugkrinw auta ta duo... an omws doume poso bohthse tous sumaxous tou tha doume oti o trelos xitler ekane perissotero kalo se autous se sugkrish me to... "kalo" pou mas ekanan oi dikoi mas "logikoi" sumaxoi........ telika ta pragmata d einai etsi opws mas ta parousiazoun... k auta pou anaferw einai mono ena meros ths istorias, posa alla uparxoun pisw apo auta?! psaxnontas to olo k prissotero arxizeis na amfibaleis k na anarwtiesai mhpws telika o xtler htan allo ena thuma tou pagkosmiou susthmatos??? mhpws telika htan o apodiopompaios tragos k oi pragmatikoi upaitioi uparxoun akoma eleutheroi? mhn ksexnate auto pou eipa sth arxh : h politikh einai to mesw gia thn anadeiksh tou anthrwpinou genous alla k to oplo pou mporei na to katastrepsei!!

giwta είπε...

poios pragmatika mporei na kserei ti egine tote? poios htan trelos k poios egklhmatias? mhn ksexnate pera twn gegonotwn pou mporoun na ermhneutoun opws boleuei ton kathena, h politikh einai h monh eksousia pou mporei na kanei kapoion theo k amesws na ton katarghsei me ton xeirotero tropo! me lupei to gegonos oti oi perissoteroi miloun kserwntas thn istoria monopleura! d upostirizw kamia apo tis apopseis.... omws exei tuxei na diabasw apospasmata apo to hmarologio tou xitler pou melegetai "mein kampf" o tropos pou shmera ermhneuetai auto to peribohto biblio mou thumizei polu ton tropo pou merikoi "eklektoi" tous opoious umnoume ermhneuoun thn "Agia Grafh" se baros twn eukolopistwn k twn amorfotwn pou dustixws ekeinh thn epoxh upereixan se arithmo! mhn ksexname oti autoi pou upostiriksame tote, twra mas upodoulwnon me ton xeirotero tropo!

giwta είπε...

sth telikh o xitler eixe ena orama, ena skopo oso trelos k an htan! autoi shmera, pou tous exoume hrwes giati kanoun oti kanoun?? krinoume kapoion gia tis prakseis tou en kairo polemou se mia epoxh pou h biaiothta akmaze k to oplo htan ena arketa gnwsto mesw epibolhs, me ta shmerina dedomena! me ena kathestws pou akmazei h eirhnh, h armonia, k h anthwpia (leme twra), einai biwma mas shmera na skeftomaste ton sunanthrwpo mas (leme twra), o dialogos einai to mesw epilushs twn problhmatwn mas (leme twra), shmera pou d exoume ton paranoiko ton sataniko xitler mporoume na poume oti dianuoume thn pio eleutherh katastash sthn istoria.... e?

giwta είπε...

milate gia 1.5 ekatom. anthrwpous pou pethanan se katastash polemou se sunolo omws! 1.5 ekatom. anthrwpoi se sunolo apo thn arxh tou polemou!!! oloi mas kseroume oti oi perissoteroi apo autous pethanan apo to kathestws ths katoxhs apo peina k arrwsties ths tote epoxhs! opws omws sumbainei k se kathe polemo! oi katakthtes d tha xaidepsoun tous katekthmenous auto oloi mas to kseroume! to oti h Ellada mas eplhghke apo ton polemo htan anamenomeno apo thn stigmh pou phrame meros ston polemo auto! k einai gnwsto se olous(!) ta mesa pou xrhshmopoihthhkan tote apo tis "megales dunameis" kuriws apo thn Gallia wste na mas peisoun na paroume meros ston polemo k anagkasthka na pame me to meros tous!!! gia osous steroun auths ths gnwshs oi agaphmenoi mas galloi me thn bohtheia tou... nun hrwa mas Benizelou, o opoios mas emplekse se ayto ton polemo, ekleisan to limani tou peiraia! stamathsan etsi thn opoia promhtheia h bohtheia pou dexotan h athhna tote, me apotelesma thn eskathliwsh k talaipwria twn politwn ths athhnas! mhn ksexname th eisbolh tou gallikou stolou k tous bombadismous pou upestei tote h athhna! auta giati d legonte?? an thelete na milate gia istorika gegonota na lete ta pragmata opws exoun k oxi opws sas boleuei! o Benizelos mhn ksexnate oti eixe polu kales sxeseis me tous Tourkous katakthtes mas gi'auto k to 1872 o tote soultanos edwse amnistia sth oikogeneia tou Benizelou k gurisan pisw sthn krhth!oi tourkoi mesa apo mia sthmenh maxh pou egine tou edwsan thn Krhth opou gia tous krhtikous fainotan hrwas k autos apla tous ekane oti hthele! an to deis apo allh optikh gwnia einai eidos sklabias k eksanagkasmou basismeno sthn upoxrewsh tou anthrwpou gia ta psixoula pou tou petas! gia thn xarh auth o Benizelos edwse thn Mikra Asia stous tourkous mesw tou kalou tou filou Stergiadh!

giwta είπε...

mhn ksexname akoma oti h basilissa mas htan germanida oti sthn makedonia(me proteuousa thn Thes\nikh) etoimazontan na apanthsoun thetika stous germanous k an h ekfobistikh politikh tou Benizelou d mas anagkaze na paroume meros ston polemo tote d tha eixame upostei tipota apo ola auta pou zhsame! sto katw-katw einai gnwsto (apodedeigmena istorika exoun brethei epistoles tou xitler me thn authentikh tou uporgafh pros to ellhniko kratos k poies htan oi protaseis tou, eggrafa pou thn uparksh tous, pou katopin piesews, d exei arnhthei kamia kubarnhsh) thn periodo pou ginotan i polusuzhthmenh allhlografia me thn Italia, uphrxe tautoxrona k epikoinwnia dia allhlografias me thn Germania! ta eggrafa auta apodeiknuoun oti h Germania hthele h Ellada na meinei ametoxh ston polemo auto! uparxoun sunolika 3 epistoles pou to epibebaiwnoun auto! zhtouse na upogrpsoun sunthhkh eirhnhs me thn Italia giati oi sxeseis tous htan kapws paratetamenes! k telos na afhsoun ta italika strateumata na perasoun mesa apo thn Ellada k na xtuphsoun apo notia thn Rwsia enw h Germania apo boria!

giwta είπε...

kata kapoio tropo an d eixame akousei ton Benizelo d tha eixame pathei tipota! mhn kathgoroume loipon ton xitler h ton kathe "xitler" gia oti exoume upostei ftaime emeis me tis epiloges mas! shmera pou d uparxei o xitler alla oute kapoios omoios tou, uparxoun omws autoi pou ebgalan trelo ton xitler k pou einai enantion sthn katapiesh k thn ekmetaleush kata pws theloun na pisteuoume k na pou mas odhghsan!!! se kathestws katoxhs xwris kan na mas dwsoun thn eukairia na polemhsoume gi'auto! auto pou eks'aitias tous tha biwsoume tha einai polu xeirotero apo tote! ektos apo auto skepsou esu o kathe enas pou fanatizesai me kati oti uparxei k h allh opsh tou nomizmatos! prin milhseis skepsou oti to 1.5 ekatom. pou pethanan tote d einai tipota mprosta sta posa ekatomoiria pou pethainoun kathe xrono apo dika tous peiramata! k olous autous pou tha to upostoun sthn sunexeia! auto einai to "fileleuthero k dhmokratiko" kathestws pou zeite....

giwta είπε...

gia na mhn poume gia tis sunthhkes pou upogrfthkan eite fanera eite katw apo to trapezi apo Gallia k thn Germania k tote k twra! oi hrwes sas einai autoi pou mas prodwsan! sigoura d mporw na tous upostiriksw... apo thn allh to kathestws tou xitler to biwsame ws exthrko! d mporw na ta sugkrinw auta ta duo... an omws doume poso bohthse tous sumaxous tou tha doume oti o trelos xitler ekane perissotero kalo se autous se sugkrish me to... "kalo" pou mas ekanan oi dikoi mas "logikoi" sumaxoi........ telika ta pragmata d einai etsi opws mas ta parousiazoun... k auta pou anaferw einai mono ena meros ths istorias, posa alla uparxoun pisw apo auta?! psaxnontas to olo k prissotero arxizeis na amfibaleis k na anarwtiesai mhpws telika o xtler htan allo ena thuma tou pagkosmiou susthmatos??? mhpws telika htan o apodiopompaios tragos k oi pragmatikoi upaitioi uparxoun akoma eleutheroi? mhn ksexnate auto pou eipa sth arxh : h politikh einai to mesw gia thn anadeiksh tou anthrwpinou genous alla k to oplo pou mporei na to katastrepsei!!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι σχολιάζετε οτι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέει το άρθρο αυτό. Οτι κανείς δεν μπορεί να ξέρει πραγματικά τι έγινε τότε.Λέτε τη δική σας εκδοχή τών πραγμάτων . Όπως και να'ναι τα ιστορικά γεγονότα το σίγουρο είναι οτι ο Χίτλερ έκανε απάνθρωπες πράξεις !!

Ανώνυμος είπε...

δυστιχως το αρθρο δεν μπορει να απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα ειναι καταγεγραμμενα στοιχεια πολλων επιζοντων. Ολος ο κοσμος ξερει για το ολοκαυτωμα τωρα ποσοι εκτελεστηκαν, ποσοι εγιναν πειραματα,ποσοι σωθηκαν εχουμε ακουσει κατα καιρους διαφορες εκδοχες.Παντως υπαρχουν μαρτυριες οτι οι ιδιοι οι ναζι γιατροι παραδεχτηκαν τα γεγονοτα που εχουν σχεση με τον μενγκελε. οπωσδηποτε δεν πιστευεις ολα αυτα που σου πασαρουν αλλα καποια ιστορικα γεγονοτα και εννοω σε σχεση με τον μενγκελε και τα γενετικα πειραματα του εχουν καταγραφει και αναλυθει πληρως δεν μπορει να ειναι αναληθες. Σιγουρα οι εβραιοι εχουν καταλαβει καιριες θεσεις και ομολογω οτι δεν πασχιζουν για την ευρωστια και την αρμονια του κοσμου ομως παιδια μην συγχεουμε τα πραγματα το οτι δεν συμπαθητε τους εβραιους δε συμαινει οτι αποδεδηγμενα γεγονοτα δεν εγιναν σε βαρος τους. οσο για το γεγονος οτι τους κυνηγησε ο χιτλερ τι τον κανει ηρωα? ηθελε την τελικη λυση για το χρωμα τους και τα χαραχτηριστικα τους κι οχι για τους λογους που αναφαιρετε. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΥΓΟΡΙΑ

Μαρια είπε...

Απλα ο χιτλερ τους θεωρουσε υπανθρωπους και κατωτερους συμφωνα με τα λεγομενα του οχι γιατι φοβοταν οτι θα καταστρεψουν τον κοσμο αλλα οτι δεν αξιζαν να ζουν. Οπως και για το χρωμα και τα χαραχτηριστικα τους οπως ειπανε και πιο πανω. ο ανθρωπος ειχε μεγαλο κομπλεξ και αυτο τον εκανε τοσο επικινδυνο. τωρα το οτι ορισμενοι ειναι φαν του χιτλερ αυτο αγαπητοι μου δειχνει οτι αυτοι ειναι πιο κομπλεξικοι ακομα κι απ αυτον. Αντε σε κανενα γιατρο...

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω ο Χίτλερ και Ζήτω στο Μένγκελε με τα εβραιοπειράματα του...

Ανώνυμος είπε...

γαμω τα μυαλα σας αμορφωτα κοπροσκυλα

Μαρια είπε...

τελειο το αρθρο να το στειλουμε στον πολιτισμενο σοιμπλε και στη γερμανιδα δημοσιογραφο που μας κανει μαθηματα πολιτισμου...

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως ποτε δεν προκειτε να εξελιχτουμε σε κατι παραπανω απο οτι ειμαστε μεχρι τωρα..ακομα ομως υπαρχει χρονος..

Ανώνυμος είπε...

Και μετα ορισμενοι δηλωνουν εκπληκτοι με την εισοδο νεοναζιστικου κομματος στην Βουλη.Ο φανατισμος και η δογματικοτητα το μονο που μπορουν να δηλωσουν ειναι την πορεια προς την εκμηδενηση καθε ηθικης και ανθρωπιστικης αξια και κατα συνεπεια του κοσμου καθως ζωη σε τετοιο κοσμο δεν νοειται.......ειμαι 19 ετων και εχω απογοητευτει οσο δεν παει αλλο...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΖΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ?
ΗΔΟΥ Η ΜΑΛΑΚΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Α ΡΕ ΧΙΤΛΕΡ sou xefigan orismenoi evreoi kai koita posoi xanamazeftikan..san tis katsarides einai.

Ανώνυμος είπε...

Θα καθησω λιγη ωρα να γραψω 2 πραγματα για τους αμορφωτους που εχουν φαει απιστευτη προπαγανδα και δεν ξερουν που παν τα 4. Οποιος αμφισβητησει αυτα που γραφω δεν εχει παρα να ανοιξει εγκυκλοπαιδειες, αρθρα, μαρτυριες, επιβεβαιωμενα ντοκυμαντερ κλπ :
1) Ο Μεγκελε δεν εκανε πειραματα για το καλο της ιατρικης, γιατι δε νομιζω πως το να δινεις υδροκυανιο ή να βαζεις εκατομμυρια εβραιους στους φουρνους βοηθησε ιδιαιτερα την ιατρικη επιστημη. Ο ιδιος αρχικα ηθελε να δοκιμασει τροπους να αλλαζει τα χαρακτηριστικα των ανθρωπων, αλλα μετα απο λιγο καιρο ηθελε μονο να προκαλει πονο και βασανηστηρια.
2)Για οσους καθηστερημενους υποστηριζουν πως τετοια και χειροτερα πειραματα γινονται και σημερα, καλο θα ειναι να μας δειξουν τις πηγες τους να πιστεψουμε και μεις γιατι και γω μπορω να πω πως ειμαι ο μαραντονα...Δε σημαινει οτι ισχυει.
3)Οσοι αμφισβητουν οτι υπαρχει δημοκρατια στις μερες μας, μπορει η δημοκρατια σημερα να διανυει κριση αλλα τουλαχιστον, παλιοκακομαθημενα που δεν ξερετε να εκτιματε την ελευθερια σας, δε σας αρπαξε κανενας να σας παρει τα σπιτια και τις περιουσιες σας και να σας χωσει σε στρατοπεδο συγκεντρωσης και να σας σφαζει εσας και τις οικογενειες σας, ή δεν ξερω και γω τι αλλο.
3)Ο Χιτλερ δεν εστειλε καμια επιστολη στην Ελλαδα για να μεινει αμετοχη στον πολεμο, γιατι πολυ απλα η Ελλαδα ΗΤΑΝ αμετοχη στον πολεμο, ωσπου οι Ιταλοι εστειλαν τηλεγραφιμα να τους παραδωσουμε τη χωρα μας και ΟΧΙ απλα να περασουν για να πανε στη Ρωσια, αγαπητη Γιωτα. Και αν ο αγαπημενος σου Χιτλερ δεν ηθελε να εμπλακει η Ελλαδα στον πολεμο,θα ελεγε τους συμμαχους του τους Ιταλους να μην επιτεθουν.
4)Τα σχολια για τους Γαλλους και το Βενιζελο τα παραβλεπω, γιατι εκτος του οτι ειναι αβασιμα ειναι και τελειως ακυρα ιστορικα.
5)Το οτι ηταν περιδος πολεμου δε δικαιολογει τις κτηνωδιες αυτες, αφου και οι Βρετανοι και οι Γαλλοι βρισκονταν σε πολεμο αλλα δεν σκοτωναν Εβραιους ουτε εχτιζαν στρατοπεδα συγκεντρωσης και θαλαμους αεριων. Αλλωστε, αγαπητη Γιωτα, η Τελικη Λυση ξεκινησε να εφαρμοζεται απο το 1936-1938, χρονιες που δεν ειχε ξεκινησει ο Β' Παγκοσμιος Πολεμος.
6)Δεν πεθαναν 1.500.000 Εβραιοι, αλλα 6.000.000, οι οποιοι ειναι οι επισημα καταγεγραμενοι, και αλλα ποσα εκατομμυρια που αγνοουνται(δηλαδη εχουν πεθανει και δεν εχουν βρεθει αποδειξεις ή τα πτωματα τους). Επισης, τα υπολοιπα θυματα πολεμου απο τους Γερμανους ξεπερνουν τα 18 εκατομμυρια.
7)Ας μην καμουμε τη μαλακια να μπλεκουμε το Βενιζελο με τις φρικαλεοτητες του Β΄ Παγκοσμιου, οταν αυτος ειχε πεθανει απο το 1936.
8)Οι Γερμανοι δεν μπορω να πω πως φερονταν καλα στους συμμαχους τους, οταν εσφαξαν περιπου μισο εκατομμυριο Εβραιους και μη Ιταλους στα στρατοπεδα συγκεντρωσης...
9)Οποιος πιστευει πως ο Χιτλερ δεν ηταν ουτε τρελος ουτε εγκληματιας ας αναλογιστει οτι εκτος οσων Εβραιων και γενικοτερα αμαχων σκοτωσε, παρα τις παραχωρησεις και την υποχωρητικοτητα της Αγγλιας και της Γαλλιας ξεκινησε για κατακτητικους σκοπους το χειροτερο πολεμο της ιστοριας, σκοτωνε οποιον Γερμανο ηταν κατα του ναζιστικου καθετωτος του, εσφαζε τους Εβραιους τη στιγμη που ηταν ο ιδιος κατα το 1/6 Εβραιους και προωθουσε την αρια φυλη, της οποιας καθε αλλο παρα εκροσωπος ηταν.

Αυτα ηθελα να πω, συγγνωμη αν σας κουρασα, αλλα πολλες φορες η παραπληροφορηση, η προπαγανδα και η ανοησια με βγαζουν εκτος εαυτου.

sandro

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ,ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ! Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ! ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΜΑΝΙΑ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

ντροπη σας ζωα υποστηριζετε αυτα τα ανθρωπομορφα τερατα που εξαιτιας τους εκατομυρρια ανθρωποι ειναι νεκροι γιατοι ο μεγκελε δεν εκανε τα πειραματα στον εαυτο του ή σε ανθρωπους που συμφωνουσαν μαζι του κανεις δεν ειναι τελειος και ουτε μπορει να γινει τελειος καιτι για τον καθενα η τελειοτητα ειναι καπως διαφορετκη

Ανώνυμος είπε...

ρε γιωτα ελληνικα κοπελα μου δεν ξερεις.ΖΗΤΩ Ο ΧΙΤΛΕΡ.

Ανώνυμος είπε...

ολοι λετε μαλακιες .πουστρακια γερμανακια

Δημοσίευση σχολίου

Join The Team

top