Οι 7 νάνοι του Άουσβιτς...


O Γιόζεφ Μένγκελε, αρχίατρος του Γερμανικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και μια από τις εγκληματικότερες προσωπικότητες του 20υ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποίησε πάνω σε αθώους ανθρώπους μερικά από τα φρικιαστικότερα πειράματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Υπήρχε, όμως, μια φορά που ο διεστραμμένος αυτός χαρακτήρας φέρθηκε σχεδόν ως κανονικός άνθρωπος.

Εισαγωγή
Η συγκεκριμένη ιστορία, στην αρχή της τουλάχιστον, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα ευχάριστο παιδικό παραμύθι. Δεν είναι, όμως, σε καμία περίπτωση παραμύθι, αφού αποτελεί ένα δραματικό γεγονός, που εκτυλίχθηκε στην κόλαση των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, μέσα στους χώρους που βασανίστηκαν βίαια και θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι.Mια φορά και έναν καιρό…
Το 1868 σε ένα μικρό χωριό της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία, γεννιέται ο Εβραϊκής καταγωγής νάνος Σίμσον Όβιτζ, με ύψος που δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Μόλις ενηλικιώνεται, αποφασίζει να μετατρέψει την αναπηρία του σε εργαλείο επιβίωσης: αγοράζει ένα μαύρο κοστούμι και ένα ημίψηλο καπέλο και στη συνέχεια γίνεται δημόσιος διασκεδαστής σε γάμους, γιορτές και πανηγύρια, χορεύοντας, τραγουδώντας ή λέγοντας αστεία και γρίφους. Ο έξυπνος και ταλαντούχος αυτός νάνος παντρεύεται μία φυσιολογική γυναίκα και αποκτά δέκα παιδιά, τα επτά από τα οποία είναι νάνοι.
Πέφτοντας κάτω από τη μηλιά, αλλά και μη μπορώντας να ασκήσουν κανένα άλλο προσοδοφόρο επάγγελμα, τα λιλιπούτεια παιδιά, πέντε κορίτσια και δύο αγόρια, γίνονται κι αυτά διασκεδαστές, μαθαίνοντας να χορεύουν, να τραγουδούν και να παίζουν διάφορα ειδικά κατασκευασμένα, μικρών διαστάσεων, μουσικά όργανα. Ενδεικτικό της οικονομικής τους ευμάρειας, είναι το γεγονός ότι είναι οι μόνοι στην επαρχία τους που έχουν δικό τους αυτοκίνητο και μάλιστα αρκετά χρόνια προτού ξεσπάσει ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Μια διεθνής καριέρα…
Σύντομα, η επιτυχία τους ξεπερνά τα σύνορα της χώρας τους, ενώ οι παραστάσεις τους κατακλύζονται από κόσμο, που είναι περίεργος να δει και να θαυμάσει τους μικροσκοπικούς αυτούς ανθρωπάκους. Στα εβραϊκά, μάλιστα, χωριά, η άφιξή τους θεωρείται σημαντικό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός. Ο Σίμσον, ο πατέρας και οργανωτής της ομάδας των νάνων, πεθαίνει το 1923. Επτά χρόνια αργότερα, λίγο προτού αφήσει τη ζωή, η μητέρα μαζεύει τα παιδιά και τους δίνει μια συμβουλή που χαράζεται βαθιά στο μυαλό τους: ‘’Ό,τι και να γίνει, να μείνετε όλοι μαζί’’. Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι 7 νάνοι έδωσαν εκατοντάδες παραστάσεις και έγιναν γνωστοί στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η μεταφορά στο Άουσβιτς…
Στις 30 Αυγούστου 1940, η ρουμανική Τρανσυλβανία γίνεται έδαφος της Ουγγαρίας. Μετά από τέσσερα χρόνια, τον Ιούνιο του 1944, οι 400.000 Εβραίοι της Ουγγαρίας συγκεντρώνονται και μεταφέρονται από τα ναζιστικά στρατεύματα στο Άουσβιτς. Ανάμεσά τους βρίσκονται, ενωμένοι σαν γροθιά, και οι μικροί Όβιτζ που διέθεταν εβραϊκή υπηκοότητα, οι οποίοι έτυχε εκείνη την εποχή να κάνουν περιοδεία στην Ουγγαρία. Μαζί με εκατοντάδες άλλους ομοεθνείς τους, μεταφέρονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, στριμωγμένοι στο χώρο αποσκευών ενός παλιού τρένου. Φτάνοντας, περιμένουν μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους στην αποβάθρα, παγωμένοι από τον φόβο, ενόσω οι ναζί αξιωματικοί διαχωρίζουν εξευτελιστικά τους νεοαφιχθέντες, χωρίζοντας αυτούς που θα χρησιμοποιηθούν ως εργάτες, από αυτούς που θα σταλούν άμεσα στους φούρνους δηλητηριωδών αερίων. Τότε είναι που εμφανίζεται στο χώρο της μακάβριας διαλογής ο διαβόητος Δρ Γιόζεφ Μένγκελε, ο γενετιστής του στρατοπέδου, ο συλλέκτης ανθρώπινων πειραματοζώων, κυρίως διδύμων, νάνων, γιγάντων ή άλλων ατόμων με γενετικές ανωμαλίες, τα οποία χρησιμοποιούσε στα απάνθρωπα πειράματά του για τη δημιουργία του υπερανθρώπου της Αρίας φυλής.
Με πρόσχημα την ‘’επιστημονική’’ έρευνα γύρω από την κληρονομικότητα, συνήθιζε να υποβάλλει τα θύματά του σε σαδιστικά βασανιστήρια: αφαίρεση νωτιαίου μυελού, μόλυνση με θανατηφόρους ιούς, ακρωτηριασμούς, στειρώσεις, ενέσεις χρωστικών στα μάτια, χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθησία κ.α. [Όπως αναλύθηκαν σε παλαιότερο άρθρο μου: ‘’Τα πειράματα γενετικής των Ναζί΄, Χανιώτικα Νέα, 22-1-07]. Στο Άουσβιτς έχει το παρατσούκλι ‘’Ο Άγγελος του Θανάτου’’ επειδή, ενώ διέθετε ευγενικό παρουσιαστικό, κανένας δεν έβγαινε ζωντανός από τα κτηνώδη πειράματά του.

Το θαύμα της επιβίωσης…
Παρά την απάνθρωπη συμπεριφορά του, όμως, προς όλους τους κρατούμενους, ο Μένγκελε περιβάλλει τους επτά νάνους της οικογένειας Όβιτζ με ένα προστατευτικό πέπλο. Γνωρίζοντας πως δεν μπορούν να αντέξουν τη ζωή του στρατοπέδου, τους εφοδιάζει με κουβέρτες και τους απαλλάσσει από το προσκλητήριο και τη ριγέ στολή λέγοντάς τους συχνά: ‘’Όσο μένετε μαζί μου, όλα θα πάνε καλά’’. Είναι σκληρός και αδυσώπητος με όλους τους άλλους, αλλά πολύ λιγότερο με αυτούς. Στο εργαστήριό του, στο συγκρότημα 10, τους εξετάζει από όλες τις πλευρές, τους φωτογραφίζει, τους μελετά τα δόντια και τα μαλλιά, τους βομβαρδίζει με ερωτήσεις για τη σεξουαλικότητά τους και παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους για ώρες ολόκληρες. Παρά την προστασία, όμως, που τους παρείχε, δεν δίστασε να τους υποβάλλει και σε ορισμένα επικίνδυνα, αλλά όχι θανατηφόρα, πειράματα, όπως ενέσεις με βακτήρια, αμέτρητες λήψεις αίματος και βιοψίες, έκθεση σε ακτινοβολία ή χορήγηση καυστικών ουσιών στη μήτρα των κοριτσιών.
Τα 7 αδέλφια υπέμεναν αδιαμαρτύρητα τις εξετάσεις, ακόμη και τα μαρτύρια, που τους υπέβαλε ο Μένγκελε, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα μπορούσαν να οδηγηθούν στους φούρνους αερίων ακόμη και με μια κίνηση των ματιών του. Επίσης, εξασκώντας τη μόνη δουλειά που γνώριζαν στη ζωή τους, διασκέδαζαν πολλές φορές τους αξιωματικούς του στρατοπέδου συγκέντρωσης, τραγουδώντας γερμανικά τραγούδια, χορεύοντας ή λέγοντας διάφορα αστεία. Κάποιες άλλες φορές, ο σατανικός δρ Μένγκελε ανάγκαζε τους 7 νάνους να γδύνονται στη σκηνή, με σκοπό να τους χλευάσει, αλλά και να δείξει στους συναδέλφους του πόσο εκφυλισμένη είναι η Εβραϊκή φυλή!


Το τέλος του πολέμου…
Με το τέλος του πολέμου και την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στο στρατόπεδο Άουσβιτς το 1945, ο εγκληματίας Μένγκελε διαφεύγει στο Βερολίνο. Από κει, με πλαστό διαβατήριο, καταφεύγει στην Αργεντινή, όπου διάγει μια ήσυχη ζωή, ανοίγει ένα κατάστημα παιχνιδιών και στο τέλος πνίγεται στη θάλασσα το 1979, μετά από ανακοπή καρδιάς, χωρίς ποτέ να τον αναγνωρίσει ή να τον ενοχλήσει κανείς.
Οι 7 λιλιπούτειοι Όβιτζ επέζησαν όλοι. Το 1949 μεταναστεύουν στο Ισραήλ, στη Χάιφα, όπου συνεχίζουν την καριέρα των διασκεδαστών για μερικά ακόμη χρόνια, χρησιμοποιώντας το όνομα ‘’Οι 7 νάνοι του Άουσβιτς’’. Το 1955, όμως, μετά από την εμφάνιση προβλημάτων υγείας που προήλθαν από τα πειράματα του Μένγκελε, σταματούν οριστικά τις παραστάσεις και με τα χρήματα που είχαν κερδίσει αγοράζουν δύο κινηματογράφους, ένα κέντρο διασκέδασης και ένα μεγάλο διαμέρισμα, όπου έμεναν όλοι μαζί. Το πρώτο από τα 7 αδέλφια έφυγε από τη ζωή το 1972, ενώ το τελευταίο, η μικρότερη αδελφή, το 2001.
Σαράντα πέντε χρόνια μετά την απελευθέρωσή τους, δύο Ισραηλινοί δημοσιογράφοι, οι Γεχούντα Κορέν και Εϊλάτ Νεγκέβ, θα καταφέρουν να ανασυγκροτήσουν και να αποτυπώσουν στο χαρτί την απίστευτη οδύσσεια των 7 νάνων, γράφοντας ένα βιβλίο με βάση τις μαρτυρίες τους, που είχε τον τίτλο: ‘’Στις καρδιές μας ήμασταν γίγαντες’’.

Ο τελευταίος νάνος…
Το βιβλίο με την απίστευτη ιστορία των 7 νάνων, ολοκληρώθηκε χάρη στις αφηγήσεις του τελευταίου μέλους της οικογένειας Όβιτζ, της Πέρλα, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2001. Η γυναίκα αυτή επαναλάμβανε συχνά, με μια πικρή ειρωνεία, τη φράση ‘’H αναπηρία μας ήταν το μόνο μέσο που βρήκε ο Θεός για να μας κρατήσει στη ζωή’’, αλλά και: ‘’Σωθήκαμε επειδή ακολουθήσαμε τη συμβουλή της μητέρας μας, δηλαδή να μη χωρίσουμε ποτέ. Αν δεν ήμασταν και οι 7 μαζί, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βγαίναμε ζωντανοί από τα χέρια του Μένγκελε στο κολαστήριο του Άουσβιτς’’.

Έχουν τα κτήνη καρδιά;
Γιατί, όμως, έγιναν όλα αυτά; Γιατί ο αδίστακτος εγκληματίας Μένγκελε, που τεμάχιζε χωρίς αναισθησία ακόμη και μικρά παιδιά, δεν οδήγησε στο θάνατο αυτούς τους 7 μικροσκοπικούς νάνους, όπως έπραξε με αναρίθμητους άλλους ανθρώπους με σωματικές ανωμαλίες; Πολλοί πιστεύουν ότι φιλοδοξούσε να τους εκθέσει μια μέρα στο γερμανικό λαό, ως ζωντανές αποδείξεις των ναζιστικών θεωριών περί ‘’εκφυλισμού της Εβραϊκής φυλής’’, με απώτερο σκοπό τη δικαιολόγηση της εξόντωσης εκατομμυρίων Εβραίων και την απόδειξη της ανωτερότητας της ‘’Αρίας’’ φυλής.
Η αλήθεια, όμως, φαίνεται ότι είναι διαφορετική. Η Πέρλα Όβιτζ, η τελευταία επιζήσασα από την ομάδα των 7 νάνων, ανέφερε σε συνέντευξή της ότι ένας Γερμανός γιατρός, που συμμετείχε στα γενετικά πειράματα, κάποτε της είχε πει: ‘’Εσύ και τα αδέλφια σου σωθήκατε από το θάνατο, επειδή όταν ήταν μικρός ο Μένγκελε, η μητέρα του τον νανούριζε με την ιστορία της Χιονάτης και των 7 νάνων. Ήταν το αγαπημένο του παραμύθι…’’


Πηγή: Γιάννης Στεφανογιάννης © ''Χανιώτικα Νέα'', 22-5-2008

30 Σχόλια - Παρατηρήσεις:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεγκελε ηταν μεγαλος επιστημονας. Δεν μπορεις ουτε τα παπουτσια του να γυαλισεις εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Οι 7 υπανθρωποι του Αουσβιτς γραψε καλυτερα. Οσοι δεν ειναι φυσιολογικοι πρεπει να εξολοθρευονται εν τη γεννεση τους. Λυπαμαι που τη γλιτωσαν.-

Ανώνυμος είπε...

γιατι παντα πρεπει να υπαρχουν ΜΑΛΑΕΣ????

Ανώνυμος είπε...

ασ ξεκινησουμε εξολοθρεύοντασ εσένα σίγουρα η ανθρωπότητα μπορεί να υπάρξει και χωρίσ εσένα και τισ διανοητικά καθυστερημένεσ αντιλήψεισ σου.
εγώ και το ελληνικότατο dna μου το άριο και κατά πολλούσ ιδιαίτερα ξεχωριστό σε χαιρέτω πνευματικά ήδη νεκρέ.

Ανώνυμος είπε...

Άν να γίνης ένας επιτυχιμένος επιστίμονας και να βασανίζεις ανθρώπους το καλήτερο για σένα είνε να μην έχεις γενηθή ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΚΕΛΕ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΟ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΟΧΙ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟ ΘΑ ΣΑΙ

Ανώνυμος είπε...

alimono se aftous pou ta viosan ola afta oso gia aftous pou ta kanoun i oni timoria einai na pathou akrivos toa idia tipote parapano

Ανώνυμος είπε...

Οταν η νεα ταξη επικρατησει ολοι εσεις θα εξολοθρευτειτε στα στρατοπεδα συγκεντρωσης. Γαβγιστε τωρα που μπορειτε ακομα...

Ανώνυμος είπε...

εσυ που εκανες σχολιο 3 νοεμβριου ¨1και 5 πμ πες μου που μπορω να σε βρω.να σου γαμησω ολο το σπιτι...οχι το μισο,ΟΛΟ

Ανώνυμος είπε...

eiste anegkefaloi osoi apo esas pou uposthrizete tous dolofonous t ausvits......!!!!na mhn ksanaginoun pote tetoia aisxh.....!!!!POTE

Ανώνυμος είπε...

το ναζιστικο σου κολοτρυπακι σου το ξεσκιζει ΣΚΥΛΑΡΑΠΑΚΙ ΜΑΛΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

και τι σε κανει να νομιζεις οτι εσυ θα εισαι ο τυχερος που θα την γλυτωσεις? Μ ολο το θαρρος..

Ανώνυμος είπε...

Απο μικρο παιδακι ,πριν μπω στην Ιατρικη ειχα για προτυπο μου το Μενγκελε.Μπραβο ρε φιλε .Ωραια ιστορια.

Ανώνυμος είπε...

esu kai osoi san esena dolofonazistes eleeina paraligo onta pou exete sxhma anthropou alla serneste san skoulikia pou eistai mh kserontas ti thelete..ENAS TROPOS YPARXEI NA EKSILEOTHITAI NA SAS MAZEPSOUN OLOUS MESA STO MARAKANA NA SAS GDYSOUN KA NA SAS DESOUN STA 4 ETSI POU NA MH MPOREITE NA KOUNITHITE.NA ERTHOUN AFTOI OI YPEROXOI 7 FERNONTAS MAZI TOUS ARSENIKOUS BARBATOUS GAIDAROUS NA SAS PERILABOUN ASTAMATITA MEXRI NA PSOFHSETE TOMARIAAAAAAA.MONO ETSI THA MPORESETE NA KATALABETE TI LETE GIA TOUS SYNANTHROPOUS POU EZHSAN AFTON TON EFILATH TOU NAZISTIKOU KAI APANTHOPOU AISXOUS

Ανώνυμος είπε...

Τι μαλακία δέρνει κάποιους και γράφουνε στα γαμημένα γκρέκιν η πως τα λένε, γαμώτο.
Διαβάζεις μιά σειρά και πονάει το κεφάλι.
Γραψτε ελληνικά γαμώτο, ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κανενας δεν εχει το δικαιωμα να παραβιαζει ζωες ποσο μαλλον να αφαιρει. Κανονας πρεπει να ειναι μην κανεις οτι δεν θελεις να σου κανουν.

Ανώνυμος είπε...

κοπρανα

Ανώνυμος είπε...

Σκατά στους φασίστες αδέρφια!Οι λαοί έχουν μνήμη και θα σας κρεμάσουν μια μέρα όλους σκατοφασίστες! Έρχονται κρεμάλες μην ανησυχείς! Που θα βγάλετε και γλώσσα. Γαμώ τη φυλή σας και τα σκατοκέφαλά σας. Εσείς ήσασταν οι ταγματασφαλίτες που σφάζατε τους έλληνες που ήθελαν να απελευθερώσουν την πατρίδα. Και μη μιλάτε άλλο.Βρωμάνε τα σκατά που έχετε αντί για μυαλό. ΨΟΦΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!!Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΕ ΤΗ ΒΙΑ!ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ'ΟΛΑ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ Η ΠΟΝΤΙΟΙ Η ΒΛΑΧΟΙ ΚΤΛ

Ανώνυμος είπε...

εσυ που εγραψες στης 21 ιανουαριου που απο μικρος ηθελες να γινεις γιατρος με προτυπο τον μενγκελ πες μας που α εισαι διορισμενος η που θα εχεις ιατρειο να μην ερθουμε...το ειδος σας πιστεψε με το ξερω καλα...
α αρια φυλη μη χεσω ειδα τα χαιρια σας μαζι και τα δικα μας...
αλλα αν η μαλακια ηταν πρασσσσιιινννηηηη δεν θα ειχαμε και οικολογικο προβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Πως! εχουνε το δικαιωμα γιατροι με προτυπα τον αγγελο του θανατου (οι οποιοι λογω εγκεφαλικης αναπηρια και υπερμετρης γνωσης σακαταιβουν αριους ελληνες στα νοσοκομεια) σουπερ ντουπερ ελληνες που ειναι οι υπερανθρωποι, οι οποιοι παω στοιχημα πως ειναι απο τα ποιο βλακωδεις οντα που υπαρχουν...αλλα ειναι στο dna της Αριας φυλης.
αμα τους δεις ειναι τελειοι πανεξυπνοι μιλαμε εχει γεμισει ο κοσμος...οπου ιδιοφυια και αριος...ευχαριστω που ειμαι ελληνας και μαλιστα αριος!αχ καινουριος αερας πνεει πλεον, σας ευχαριστω αδερφια αριοι

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΟΣ 14 ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΙΕΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΟΣΤΙΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ 9ΑΝΑΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΙ9ΙΑ ΠΟΛΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ Σ ΣΤΗΝ 9ΕΣΙ ΑΦΤΟΝ Π ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΛΙΖΑΝ ΖΟΝΤΑΝΟΥΣ Η ΑΥΤΟΝ Π ΤΟΥΣ ΚΑΡΦΟΝΑΝ ΕΝΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΗΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΑ3ΟΥΝ ΧΡΟΜΑ ΔΝ 3ΕΡΩ ΠΩΣ ΣΚΕΥΤΕΣΤΕ... ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ Π ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΔΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 3ΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ...DVL...

Ανώνυμος είπε...

eimai 14 xronon kai pisteuo oti opoios exei protipo ton aggelo tou 9anatou einai vlakas teteies frikaleotites dn prepei na 3anaginoun pote exeis p exete protipo ton aggelo tou 9anatou skeutite na eisastan ta 8umata :) na sas diamelizan zontanous i na sas ekanan sapouni gia tin kavla tous na sas karfonan eneseis nto mati gia ena pirama ii na san epsinan i na sas katepsixan...dn exo alla na po alla auti einai i gnomi m kai dn alazei me tpt ...dn exo arostimeno mualo gia na vasaniizo an9ropous gia ta leuta i tin do3a...opoios exei anti9eti apopsi as m grapzei na me lete ...DVL...

Ανώνυμος είπε...

Ποτε μα ποτε δε πιστευα οτι στα αληθεια οτι υπαρχουν ανθρωποι που σκεφτονται σημερα με αυτο το τροπο.διαβαζοντας τις δημοσιευσεις αυτες,συγκλονιστηκα!Ειναι ποτε δυνατον?Φταιτε αραγε εσεις για το τροπο που σκεφτεστε η κατι συμβαινει στον εγκεφαλο σας που σας καθηστα τερατα και που δε μπορειτε να το ελεγξετε?να σας μισησω η να σας λυπηθω?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς.... Η αλήθεια είναι ότι η γερμανική αθλιότητα πρόσφερε στην ανθρωπότητα αποτελέσματα στην ιατρική ,που σήμερα σώζονται άνθρωποι, πολλοί περισσότεροι από όσους πέθαναν στα πειράματα... Όμως η δολοφονία με συγχωροχάρτι το όνομα επιστήμη Δεν είναι αποδεκτή από το ανθρώπινο είδος,ούτε από τον θεό. Και απευθύνομαι στον (21 Ιανουαρίου 2010) αν πράγματι Εισαι ιατρός που δεν είσαι (γιατί θα ήσουν γενετιστης αφού έχεις πρότυπο τον φονια),ο όρκος του Ιπποκράτη όταν καταπαταται δεν είναι μόνο ηθικό αλλά και νομικό κακούργημα! Φυλάξου από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ανώνυμος είπε...

Το μονο που κακιζω τον παπου μου που σας πολεμισε ΒΡΟΜΟΝΑΖΙ ειναι που δεν καθασισε ολους τους κεσταμπιτες-σημερινοι χρυσαβγητες να εχει ξεβρωμεσει η ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΣΤΡΔΟΙ ΧΡΥΣΑΒΓΗΤΕΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

εχετε μπερδεψει τον φασισμο με τον ναζισμο και η χρυση αυγη δεν εχει καμια σχεση με αυτα τα δυο αποδεχτειτε το να τελειωνουμε. Η χρυση αυγη ειναι εθνικηστες τελος οσο για τα αποτροπαια εγκληματα σε παιδακια η σε ατομα με ειδικες αναγκες ειναι εγληματικο και ισουται με θανατο.........

Ανώνυμος είπε...

χρυση αυγη τελος και μην γαμας πολυ κατουρα και λιγο....

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΑΜΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟΚΟΥΜΟΥΝΙ

Δημοσίευση σχολίου

Join The Team

top